Een blik op januari: zand, muizen en oude knarren

Nu wouter met niemand minder dan Shakira het ijs gebroken heeft voor de concert aankondigingen van 2007 is het hoogtijd om de rest van de tropicalidad.be selectie van januari uit de doeken te doen. Propvol kunnen we de eerste maand van het nieuwe jaar bezwaarlijk noemen — of neemt onze concert-honger buitensporige proporties aan?

Festival in the Desert (Zuiderpershuis)We bijten de spits af met Festival au Désert, het idyllische festival in de woestijnvlaktes van Timbuktu. Niet direct bij de deur dus, maar het Zuiderpershuis helpt het leed wat te verzachten en screent bijna tegelijkertijd met editie 2007 een documentaire over het festival op 9 januari. In de hoofdrollen van de film komen we o.a. wijlen Ali Farka Touré en Tartit tegen. Na afloop trakteren de vriendelijke mensen van het Zuiderpershuis u nog op een interview met de maker van de documentaire. Wegdromen kan alvast bij deze indrukwekkende foto reportage van één mijner flickr companen.

Eek a mouseDichter, véél dichter bij huis opent Het Depot in Leuven op 19 januari de deuren voor een levende legende in reggae-land: Eek a Mouse is de naam en met gemiddeld 200 concerten per jaar lééft de man praktisch op een podium. De enfant terrible van de dancehall steekt qua originaliteit in outfits, stemgeluid, unieke sound én fysieke lengte nog steeds ver boven de rest uit. Een dik jaar geleden in de Warande waren we getuige van zijn gepatenteerde show die misschien wat aan originaliteit, maar niet aan enthousiasme heeft moeten inboeten. Voor wie 'm nog nooit live aan het werk zag: gaat dat zien!

Live from Buena Vista — the Havana LoungeTenslotte krijgen we tweemaal "Live from Buena Vista — the Havana Lounge" voorgeschoteld: eenmaal de 19de in de Grenslandhallen (Hasselt) en andermaal de 20ste in de AB (Brussel). Een vreemd concept als je 't mij vraagt. De grote sterren uit de Buena Vista Social Club en aanverwanten hebben hun werelds bestaan al ingeruild tegen de eeuwige jachtvelden — al beweren bepaalde bronnen het tegenovergestelde van Pio Leyva. Desondanks blijken er enkele producers in allerijl nog wat geld uit de naamsbekendheid te willen slaan. Enfin, "Cubaanse son in traditionele stijl en in een oorspronkelijke bezetting" is wat ze beloven, dus wie weet zit er een nieuwe lading oude sterren tussen ;-).

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?