Namen voor Couleur Café

Couleur Café heeft al een behoorlijk volledig lijstje klaar om traditiegetrouw de zomervakantie af te trappen. Wellicht wordt daar nog wat verder aan gesleuteld, maar dat weerhoudt ons niet om er alvast een aantal favorieten uit te pikken. Voor vrijdag hoeven we daar niet lang over na te denken. Manu Dibango viert dit jaar zijn 50 jaar in't vak. Dat gebeurde vorige week reeds met de release van Lion of Africa, een CD + DVD live recording uit 2004 in de Londense muziektempel Barbican.

Volgende week bouwt hij daar weer een feestje, en tot ons grote plezier staat hij begin juli in Brussel. Om het wachten draaglijker te maken geven we hierbij alvast een voorsmaakje van Lion in Africa, met een schitterende ode aan die andere Afrikaanse superheld. Ook reikhalzend kijken we uit naar Skarbone 14. Aanstormend talent uit eigen land dat op het podium geraakt is via de Wanted- wedstrijd. Een skapunkrock collectief dat refereert naar Ska-P en Madness; veelbelovend is een understatement. Jaune Toujours is dan weer een gevestigde waarde in het Belgische muzieklandschap. Ook zeker niet te missen.

Zaterdag kunnen we moeilijk rond David "Ziggy" Marley heen. De oudste zoon van de reggaelegende heeft natuurlijk zijn afkomst mee, maar staat ondertussen ook al bijna 30 jaar niet onverdienstelijk in het vak. Al moeten we eerlijk toegeven dat we het toch iets meer voor zijn jongere halfbroer Damian hebben. Op CC kijk ik meer zelf uit naar Yuri Buenaventura. De tijd is lang voorbij dat de Colombiaanse salsero in de Parijse metro speelde (of pakweg Open Tropen, en dat allemaal dankzij Jacques Brel. Overigens durft hij ook Mano Negra en Elton John van een nieuw kleedje voorzien.

The RootsOok zondag mag er wezen: een stevige portie rootsreggae met Horace Andy, funky hiphop van the Roots en een snuifje drum'n bass van onze eigenste ABB. En uiteraard het anti-apartheidsicoon Johnny Clegg. Asimbonanga is wellicht zijn bekendste nummer, maar gelukkig is de rest van zijn indrukwekkende oeuvre over het algemeen net iets minder stroperig. Na Juluka en Savuka trekt hij tegenwoordig in zijn eentje door de wereld. De Manu Chao van Zuid Afrika is zijn wilde haren nog lang niet kwijt....

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?