Laatste concert sprint van het Zuiderpershuis

Zuiderpershuis (Antwerpen)Voor we ons volledig in de zomerfestivals storten valt er deze lente in diverse concertzalen nog een en ander te beleven. Het Zuiderpershuis alleen al heeft in de komende twee maanden een tjokvol programma. Met uw goedkeuring fietsen we snel even door de tropicalidad.be selectie.

Omar PeneOmar Pene et le Super Diamono (11 mei) lijkt ons zeker een aanrader. In 1975 stichte Omar Pene deze Senegalese band en introduceerde daarmee een mix van mbalax, blues, jazz, funk en reggae die ze "Afro-feeling" doopten. Liefhebbers van Noord-Afrikaanse klanken kunnen op 20 mei hun hart ophalen met Zahra, Cheb Bilal & DJ Saif als aflsuiter van het Moussem festival. Nog meer muzique africaine op 25 mei met Les Bantous de la Capitale uit Congo-Brazzaville. Deze bigband is opgericht aan de vooravond van de onafhankelijkheid en is sindsdien het embleem van de Congolese onafhankelijkheid — en naar verluidt een niet te missen spektakel vol levenslust en energie. Op 26 mei schotelen ze nog een levendige merengue-act voor rond de stem en accordeon van Joaquin Diaz.

TartitIn juni waait de wind in het Zuiderpershuis vanuit Mali. Onder de noemer Mali Guitars krijg je op 16 juni een concert van Zani Diabaté én de screening van de film A visit to Ali Farka Touré — een eerbetoon aan de grote gitaarheld. Nog meer desert blues op 23 juni: niemand minder dan Tartit sluit de concert-sprint af. Samen met Tinariwen behoren ze tot de bekendste toeareg ensembles.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?