Nief gerief van Damian Marley in september

Welcome to Jamrock (Damian Marley)'t Is stillaan meer dan tijd voor wat nieuws uit Jamaica. De jongste telg van Bob Marley, voluit Damian "Junior Gong" Marley, brengt binnenkort zijn derde full-album uit: Welcome to Jamrock. De gelijknamige single is al een tijdje uit en ik kan het absoluut niet helpen, maar ik ben er gewoon weg van. Op zich niet zo'n wereldschokkend of verrassend nummer, maar de riddim is highly addictive. Oordeel zelf, want de videoclip kun je zowat overal bekijken, kies maar: RealPlayer/Quicktime/Windows Media.

Damian was pas twee jaar oud toen zijn vader stierf, maar hij moet toch iets geleerd hebben. Met zijn eerste plaat Mr. Marley (1996) bracht hij dancehall versies van nummers van zijn vader. In 2001 slaat hij zijn eigen weg in met Halfway Tree, balancerend tussen reggae, dancehall en hip-hop. Na vier jaar wachten krijgen we het vervolg met Welcome to Jamrock, die volgens zijn website op 13 september in de rekken gaat liggen. In belgenland zullen we waarschijnlijk meer geduld moeten hebben, maar geen nood: u hoort het op tijd.

Melodymakers.de heeft wat voorproefjes online staan (in RealAudio): Welcome to Jamrock, Hey Girl, In too deep en Khaki Suit. Die laatste is een of andere jamaicaanse radio-rip van een nummer waar Bounty Killer en enfant terrible van de dancehall Eek a Mouse Jr. Gong bijstaan. Ik kan al niet meer wachten...

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?