Affiche Cameleon festival compleet

Cameleon festival 2007Ook in de Noorderkempen werd én wordt er duchtig gesleuteld aan muzikaal tropisch vertier voor deze zomer. Zo hebben de sympathieke mensen van Cameleon festival de laatste hand gelegd aan de affiche van hun derde editie, die tot onze grote vreugde enkele tropicalidad.be-favorieten bloklettert. Als erfgenaam van het ter ziele gegane Open Tropen hebben ze er een handje van weg om het groene Raadsherenpark in Turnhout om te toveren tot wereldmuziek-oase — wat we vorig jaar met veel plezier aan de lijve hebben ondervonden. We lopen samen met u even door de line-up en verklappen wat u op 7 juli als rechtgeaarde wereldmuziek-fanaat niet mag missen.

Zeker Weten (Mano Mundo 2007)Al mag het programma iets bescheidener zijn dan dat van zijn voorganger, het jonge festival uit de kempen staat zijn mannetje tussen de rest. Net als vorig jaar openen ze met wat jazz, deze keer van de hand van de Turnhoutse bigband Jazzalude. Daarna zendt Obatala en het op non-actief gezette Wawadadakwa zijn zonen naar Cameleon: Zeker Weten en Campina Reggae! Tweemaal nederlandstalig, tweemaal exotica van eigen bodem, tweemaal uiterst sympathiek. Zeker Weten verraste ons recentelijk met hun aanstekelijke deuntjes doorspekt met soukous & highlife op Mano Mundo (en momenteel op onze radio te horen), terwijl Campina Reggae eerder dit jaar in Petrol hun potentieel in de vlaamse reggae bewees. Het Antwerp Gipsy-Ska Orkestra is voor ons wel nieuw, al klinkt de combinatie van zigeuner-fanfare en ska alvast veelbelovend.

Señor Coconut (Het Depot, 2006)De naar de UK uitgeweken Jamaicaan Earl Sixteen zorgt samen met de Basque Dub Foundation voor onvervalste roots-reggae op Cameleon. Hoewel we noch met zijn album of live reputatie vertrouwd zijn hebben we weinig twijfels over het kunnen van de deze man die zijn eerste plaaten in de legendarische Studio One opnam. Headliner én blikvanger van de affiche is zonder twijfel Señor Coconut die zich vorig jaar na zijn memorabel concert in Het Depot prompt tot tropicalidad.be-favoriet bombardeerde. Het exotisch alter ego van deze Duitse-Chileen staat garant voor een explosief en bijzonder dansbaar potje electro-latino — waarin al eens hits van pakweg Kraftwerk of Michael Jackson durven vallen. Samen met zijn Orchestra (inclusief de twee prominente vibrafoons) heeft 'm een uitstekende live-reputatie weten op te bouwen en wat ons betreft zijn enkel levensbedreigende redenen afdoende om El Señor op 7 juli in Turnhout te missen!

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
El Seņor komt natuurlijk op 7 juli ipv 7 juni. Bedankt voor de support!
Cameleon Festival (website) | 26 mei 2007
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
oops & merciekes!
pieter | 26 mei 2007
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?