Mixed wereldmuziek magazine

Mixed wereldmuziek magazineDat er in België en Nederland een onevenwicht is tussen het grote aanbod aan wereld­muziek (concerten, evenementen & festivals) en de geringe aandacht in de verschillende media, dat hadden we al begrepen. Met onze eigenste wereldmuziek blog doen we dan ook een moedige poging om die leegte wat te vullen. Onze noorderburen voelen zich ook geroepen en brengen een gloednieuw wereld­muziek magazine uit voor de avontuurlijk aangelegde muziekliefhebber: Mixed magazine.

Mixed wereldmuziek magazine"Muziek uit de wereld is overal aanwezig en toch vaak onbekend. Daar gaan we verandering in brengen", lezen we in de allereerste editie die we op Afro-Latino festival in ons handen kregen. Het nieuwe magazine is een streeling voor het oog en zit boordevol interessante artikels. Mixed is meer dan het tijdschrift alleen. Op hun webstek vind je nieuwtjes en een database van artiesten in opbouw. Bij het magazine stak er een bonus CD-tje met wereldmuziek van Nederlandse bodem en we hebben ons laten vertellen dat bij de tweede editie een CD met wereldmuziek van Belgische bodem zal zitten. Het idee dat ze zowel bij de noorderburen als bij ons "thuis" willen zijn staat ons wel aan.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
TUPOLEV SOUND CRASH is een nieuwe sound system en een samenwerking tussen dj abramovich en dj coconuts. De missie is om nieuwe en dansbare wereldmuziek te draaien. Of om het kind een naam te geven: world electro. Muziek met één been op de dansvloer en het andere been in de wereld. Of nog specifieker: balkan beats, coupé décalé, cumbia, arabian beats, afro beat, desert breaks, bhangra, samba, bossa, rumba, tango, asian underground, hyper dub, bollywood funk, maloya, flamenco, russendisko, dubstep, gypsy swing, baille funk, reggaeton, ragga, dub, türküler grooves… Het is slechts het begin van de verdere en onontkoombare creolisering van de dansvloer. Het Noorden ontmoet het Zuiden, het Westen kijkt naar het Oosten en het klinkt best funky.

Om een idee te krijgen kan je op onze myspace on line luisteren naar Radio Tupolev (gehost door FM Brussel), waarop we tweewekelijks twee uur nieuwe en hybride wereldmuziek draaien, zowel voor de dansvloer als voor de luie hangzetel. Korter en krachtiger is de minimix, een voorproefje van wat we live draaien, weliswaar nog verder door de
mangel van effecten, loops en samples gedraaid. Bovendien breiden onze présence ook nog uit met een danseres en percussionist.
http://www.myspace.com/tupolevsoundcrash
TSC (website) | 25 april 2008
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?