Polé Polé 2007 - het luie zetel rapport (1)

TropicalTubePolé Polé 2007Zo'n live video-stream is verdomd handig. Zeker voor een festival als Polé Polé dat over niet minder dan 10 avonden gespreid is. Nog meer als je dat als Leuvenaar tracht te combineren met een nine-to-five job. Zo goed als elke Polé Polé avond schoof uw trouwe reporter dus achter het scherm voor wat virtueel festival-vertier — inclusief een eigenhandig fout getapte pint in plastic beker om het helemaal af te maken. Wat volgt kun je bezwaarlijk een frontstage verslag noemen, dus wat dacht je van frontscreen?

Maandag werd mijn eerste festivaldag. Het sympathieke gezelschap van Zeker Weten mag zich na Mano Mundo en Cameleon terecht tropicalidad.be-favoriet noemen en op Polé Polé zat er mogelijks nóg meer schwung in hun soukous — en dan heb je spijt dat je bij up-tempo nummers als Ik zit er nie meer mee of het aanstelijke Liefde is overal niet op de Gras- of Korenlei staat. The Wailers hebben uiteraard geen inleiding nodig. Hoewel hun set vrij voorspelbaar is (elke eigenaar van de verzamelplaat Legend kon zo goed als elk nummer meebrullen) straalt er toch heel wat authenticiteit af van de beroemste Jamaicaanse backing band. Het weer zat niet echt mee, in tegen­stellig tot Exodus als bis­nummer.

Dinsdag sprong Manolito y su Trabuco in het oog — hoe kan het ook anders met een monsterset van bijna twee uur. Ze komen uit Cuba en timba is hun stiel. Salsa Cubana, zeg maar. Gelukkig zat er veel afwisseling in: halverwege werd het podium geruimd voor een stevige streep reggaeton en Mas Que Nada werd ook door de molen gehaald. Woensdag deden de ons niet onbekende Barcelonezen van La Troba Kung-Fú het wederom voortreffelijk en hun Rumba Catalana tierde welig. Ook Savanna Station kon ons donderdag­avond wederom bekoren met een toch wel voortreffelijke set reggae, met hit-waardige nummers als Herbsman.

Tot zover deel één van het luie zetel rapport. Ondertussen blijven we verder grasduinen in wat er nog rest van de Polé Polé line-up. Tot op deel twee!

[ Polé Polé coverage op tropicalidad.be | deel 1 | deel 2 ]

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?