Concerttips februari

Nogal aan de late kant, maar daarom willen we u niet ont­houden wat er wereldmuziek-gewijs in februari (of wat er nog van rest) te beleven valt. Een straffe reggae-act hebben we al achter de kiezen en de snelle beslissers sturen we morgen­avond naar CC Brugge voor het Guinese one-hit wonder Mory Kanté (wie kent Yeke Yeke niet?).

Antwerp Gipsy Ska Orkestra (Cameleon festival 2007)Nu zaterdag komen ska-liefhebbers aan hun trekken in de Antwerpse Arenbergschouwburg met een gratis concert van Antwerp Gipsy Ska Orkestra — en die zijn ons niet onbekend. Diezelfde zaterdag is er ook het jaarlijkse Bob Marley Birthday Bashment in CC De Werft in Geel met o.a. Freddie McGregor. Mestizo alom op de Nit de Rumba Catalana waar de sympathieke mannen van La Troba Kung-Fú en Los Patriarcas de la Rumba het mooie weer komen maken (op 14 februari in de Leuvense Schouwburg in het kader van kulturama).

Shantel (Fiesta Mundial 2007)Fans van een huppelende kleine Duitser die zich met volle overgave in de Balkan-beats gooit — en we weten onder­tussen hoe lekker zoiets smaakt — hebben best hun ticket voor Shantel op 19 februari in de AB al in de schuif liggen, want het concert is uitverkocht. Een heel ander paar mouwen is Kora Jazz Trio, die met het traditionele West-Afrikaanse snaarinstrument een gooi doen naar de betere jazz — bijzonder benieuwd wat dat gaat geven. Het trio passeert op 20 februari in Flagey en op 23 februari in het Zuiderpershuis.

Deze bijzonder gevarieerde concert-maand sluiten we af met de Roma-klanken van Taraf de Haïdouks (op 26 februari in de AB) en het kora-getokkel van N'Faly Kouyate (op 27 februari in de Molière). Het volledige overzicht vind je uiteraard in onze onnavolgbare wereldmuziek concert-agenda.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Ben ook benieuwd naar het Kora Jazz Trio, free jazz in combinatie met kora wat moet dat geven?
Herman (website) | 8 februari 2008
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
inderdaad een intrigerende combinatie. naar alle waarschijnlijkheid zijn we op 20 februari te gast in flagey voor kora jazz trio — hou onze frontstage rubriek in de gaten…
pieter | 8 februari 2008
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
en inderdaad, ons verslag van kora jazz trio in flagey staat online.
pieter (website) | 23 februari 2008
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?