Cumbia Ya! - No Me Busques + Arriba La Cumbia!

Cumbia Ya!Cumbia Ya! (Cameleon festival 2008)Door de populariteit van andere Latijnse genres als salsa, son of merengue, is de Colombiaanse cumbia ondanks een enorme populariteit in Latijns-Amerika, internationaal wat in de vergetelheid geraakt. Het Franse ensemble Cumbia Ya! — die we vorig jaar op Cameleon aan het werk zagen — wil daar graag verandering in brengen en op hun eersteling, No Me Busques, brengen ze, naast hun eigen composities, hun versie van klassiekers van de bekende cumbia componist Lucho Bermudez (één van de eerste die cumbia-arrangementen uitschreef voor een volledig orkest, red.). En het moet gezegd, ze doen dat met verve. Verwacht vooral orkestrale oertraditionele Cumbia, met een hoofdrol voor de klarinet. Persoonlijk zijn wij meer te vinden voor de nummers waarin klarinettiste Soledad Romero de vocalen voor haar rekening neemt; de nummers waarin Abo Augustus zingt klonken ons soms net dat ietsje te cabaretesk (een stijl die wat doet denken aan de circuscapriolen van het eveneens Franse La Caravane Passe).

Arriba La Cumbia!Voor wie nog niet met het genre vertrouwd is, kan de pas op het Crammed label verschenen compilatie Arriba La Cumbia! een interessante inleiding vormen. De Londense deejay Russ Jones mixte 14 tracks naadloos aan elkaar, gaande van oude klassiekers (Alberto Pacheco, Lito Barrientos y su Orquesta) tot moderne hiphop en dance remixen van bijvoorbeeld Tego Calderon of Basement Jaxx.

myspace.com/cumbiaya | www.shakinweld.be | www.crammed.be

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
beste tim,
het is wel de tweede cd van dit high quality orkest uit Parijs die op 21 februari in Queens, New York staan op het zuid-amerikaans getinte carnaval aldaar.
shakin' weld (website) | 4 februari 2009
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Jammer dat je hier zo moeilijk goede Cumbia-releases kan vinden… Het blijft zalige muziek, zowel voor in de luie zetel als op de dansvloer… Hopelijk is deze mix-cd een voorbode van Crammed om wat meer Cumbia op de wereld (lees onze contreien) los te laten…
Jelle (website) | 17 februari 2009
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?