Amadou & Mariam - Welcome To Mali

Amadou & MariamAmadou & Mariam, het sympathieke duo uit Mali, is terug! Op Welcome To Mali moeten ze het opnieuw zonder Manu Chao stellen (op Je Te Kiffe, een wel heel gelijkende stijloefening, roept Juan Rozoff nog één keer Chao's geest op), maar zijn afwezigheid wordt opgevuld door onder andere Gorillaz en Blur boegbeeld Damon Albarn (Sabali, Ce N'est Pas Bon), de Canadese rapper met Somalische roots K'Naan en singersongwriter Keziah Jones. Vergeet zeker ook niet om het verborgen bonusnummer Boula te checken. Daarin maakt de Ivoriaanse reggaester Tiken Jah Fakoly nog even zijn opwachting en wie aandachtig naar de tekst van het vrij traditionele nummer luistert, krijgt in enkele minuten de hele familiegeschiedenis van de Fakoly mee. Critici verwijten Amadou & Mariam wel eens te simplistische teksten te brengen, maar is dat ondertussen niet verworden tot hun handelsmerk? Welcome To Mali borduurt verder op het succes van Un Dimanche A Bamako en is verre van een slecht album, alleen hopen we dat Amadou & Mariam voor hun volgende project terug wat meer het accent op zichzelf en minder op hun gasten leggen.

Update: als we onze bronnen mogen geloven zien we het duo deze zomer live op het Couleur Café podium... en dat blijkt ook te kloppen.

www.amadou-mariam.com | www.because.tv

reacties


Amadou en Mariam waren hartverwarmend in een bomvolle en laaiend enthousiaste AB op 18 februari. Maar zet hen niet op een festivalpodium zoals op het festival Mundial vorig jaar, daar stonden ze helemaal verloren op dat grote podium en gingen hun eenvoudige, aanstekelijke songs helemaal de mist in.
greet michiels | 12 maart 2009
War mij betreft niet volledig juiste analyse. Elke gast heeft duidelijk zijn meerwaarde en toch blijft de stijl van Amadou en Mariam duidelijk herkenbaar. Wat mij betreft een absolute topcd!
rondo | 21 april 2009
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?