Cuba op Belgische planken: Omar Sosa en Miguel "Angá" Diaz

Na bijna vijf maanden bloggen hebben we minstens dit geleerd: de wereldmuziek-scene kent geen komkommertijd! Want wie mogen we dit jaar nog verwelkomen in ons land? Omar Sosa samen met niemand minder dan Miguel "Angá" Diaz, twee getalenteerde Cubaanse muzikanten met een uiteenlopende achtergrond.

Omar Sosa & Migual "Angá" DiazPianist Omar Sosa Palacios — niet te verwarren met Don Omar want deze Cubaan is duidelijk uit ander hout gesneden — is in ijltempo zijn strepen aan het verdienen. "Afro-Cuban Jazz" wordt wel eens te onpas gebezigd, maar het is Sosa op het lijf geschreven: authentieke Afrikaanse en Cubaanse muziekjes vliegen de mixer in samen met een stevige scheut jazz. En niet zonder succes, want ook deze man heeft een nominatie voor de BBC World Music Awards 2006 op zijn naam staan. Meester conguero Miguel "Angá" Diaz is alles behalve een onbekende, niet in het minst omdat hij met de sterren van de Buena Vista Social Club stal de planken deelde en ondertussen zijn eerste eigen plaat Echu Minga de wereld in stuurde. Trouwens, hij moet ons bar winterweer best aangenaam vinden want vorige maand nog zat hij mét zijn lading conga's een tijdje in België voor wat repetities en drie uitstekende concerten samen met Obatala.

"Waar en wanneer?", hoor ik u roepen. Vrees niet, u krijgt viermaal de kans. Het Omar Sosa Quintet komt op 13 december in de Warande (Turnhout) en de 14de in Espace Senghor (Etterbeek). Daarna moet je je met een trio tevreden stellen op 15 december in de Spiegel (Sint-Niklaas) en de 17de in C.C. Strombeek. Ondergetekende gaat gelijk tickets bestellen ;-)

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?