Salim Jah Peter - Hold Up De Pouvoir

Salim Jah PeterWie zei daar dat de revolutionaire boodschap van de reggae dood is? Hold Up De Pouvoir, het jongste album van Salim Jah Peter, geldt in zijn thuisland Niger als staatsgevaarlijk. Het album werd er in de ban geslagen, drie medewerkers van Salim gearresteerd en Jah Peter zelf is persona non grata. De hamvraag is dan natuurlijk of Hold Up De Pouvoir al die heisa waard is.

Salim Jah Peter is vocaal gezien zeker niet het grootste Afrikaanse talent dat we recent zagen passeren, maar de strakke productie en het zoet­gevooisde achter­grond­koortje maken dit ruim­schoots goed. Alleen jammer dat ook Salim Jah Peter zich weer aan dat eeuwige Engels-met-haar-op moet bezondigen terwijl hij in het Frans duidelijk beter op zijn gemak is. Tekstueel hebben ver­schil­lende nummers van Salim raakpunten met die van Toumast; geen toeval natuurlijk want beiden zijn Nigerese bannelingen. Een duet kon dan ook niet uitblijven en in La Paix Au Niger drukken ze hun hoop op een betere toekomst voor hun vaderland uit. Het album voorbeluisteren kan hier!www.iwelcom.tv

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Deze recensie was nog niet koud of in Niger is een staatsgreep gepleegd. President Tandja werd onder huisarrest geplaatst. Hem werd verweten door een grondwetswijziging te hebben doorgevoerd om aan de macht te blijven. Wordt ongetwijfeld vervolgd!
http://www.deredactie.be/permalink/1.720..
tim (website) | 20 februari 2010
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?