Amparo Sanchez - Tucson/Habana

Amparo SanchezTot voor kort konden we de muziek die Amparo Sanchez maakte met de naar haar alter ego genoemde band Amparanoia steevast onderbrengen bij de Barcelonese musica mestiza. Sanchez heeft Amparanoia echter vaarwel gezegd en is ook muzikaal andere horizonten gaan verkennen. Het verhaal achter die imagowissel is trouwens de moeite van het vermelden waard. Toen Amparo in 2006 moest optreden op het Canadese Festival International de Jazz in Montreal, moest ze het stellen met enkel haar contrabassist en drummer; de andere muzikanten hadden hun vliegtuig gemist in Parijs. Wat een geflopt concert had kunnen worden, draaide uiteindelijk uit op een gesmaakte intieme akoestische set en later zal net dit concert het keerpunt betekenen in de carrière van Sanchez.

Ook aanwezig op die bewuste dag was Joey Burns, de helft van het duo Calexico. Burns is zo onder de indruk van wat hij hoort, dat hij haar prompt uitnodigt in hun Wavelab Studios in Tucson, Arizona. Amparo dankte Joey en John op haar beurt door het duo mee te nemen naar haar favoriete studio ter wereld, de ondertussen legendarische (zie ook Buena Vista Social Club, Ibrahim Ferrer, ...) EGREM studio in Havana en het resultaat is uiteindelijk dit album geworden, een album waarin Amparo de ene keer de sfeer van Buena Vista Social Club weet op te roepen (La Gata Bajo La Lluvia een duet met Omara Portuondo) maar elders dan weer, met wat ze zelf noemt "het fronteragevoel&qout; van Calexico speelt. Mooi, intiem album, maar de vraag is nu natuurlijk of haar fans haar daarin gaan volgen...

Benieuwd naar de nieuwe Amparo Sanchez? Het nodige beeld en geluid vindt u hier en voor wie ze liever live aan het werk ziet hebben we ook goed niews want op 29 april staat ze op de planken van de AB!

www.amparosanchez.info

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?