Hedzoleh Soundz - Hedzoleh + Sweet Talks - The Kusum Beat

Hier bij tropicalidad.be kennen we het Soundway Records label vooral van hun uitstekende compilaties vol vintage Afrikaanse muziek van highlife over afrobeat tot funk, maar met de heruitgave van Hedzoleh en The Kusum Beat focussen ze deze keer op volledige albums. En laat ons daar meteen maar aan toevoegen dat het hier om twee Ghanese pareltjes gaat!

HedzolehHedzoleh Soundz was één van de eerste Afroensembles in het Ghana van de jaren zeventig en was de huisband van de befaamde Napoleon nachtclub en het was dan ook daar dat ze kennis maakten met de Zuid-Afrikaanse trompettist Hugh Masekela. Die zou later de sound van dit album, een mix van traditionele Ghanese muziekstijlen en rockelementen, gebruiken als basis voor zijn afro-jazz klassieker Masekela - Introducing Hedzoleh Soundz. Een vergeten parel die veertig jaar onder het stof heeft gelegen. Voorproeven kan op soundwayrecords.greedbag.com.

Sweet TalksSweet Talks was een andere populaire Ghanese band uit die periode en zij hadden hun thuisbasis in de Talk Of The Town club in Tema. Met hun geslaagde mix van highlife, funk en afrobeat kwam de band uiteindelijk zelfs in Los Angeles terecht, waar ze hun succesvolste album The Hollywood Highlife Party opnamen. Deze The Kusum Beat is eigenlijk niet geheel representatief voor de sound van de band, maar illustreert wel hoe gevarieerd het muzieklandschap in het Ghana van de zeventiger jaren wel was. Voorproeven kan eveneens op soundwayrecords.greedbag.com.

www.soundwayrecords.com | www.xmd.nl

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?