Ethiopische legendes Alemayehu Eshete en Mahmoud Ahmed @ Zuiderpershuis

Alemayehu Eshete & Mahmoud Ahmed @ Zuiderpershuis — foto © Gregory BatensZuiderpershuisHet publiek dat afgelopen zaterdag in het Zuiderpershuis opdaagde voor het dubbelconcert van Alemayehu Eshete en Mahmoud Ahmed varieerde van 8 tot 88 jaar; geen idee of dat eerder te maken had met de aanwezigheid van de twee Ethiopische muzieklegendes of de vlakbij gelegen Sinksenfoor, maar dat zelfs de Ethiopische ambassadeur opdaagde was toch al wel een goed teken.

Alemayehu Eshete & Mahmoud Ahmed @ Zuiderpershuis — foto © Gregory Batens
Alemayehu Eshete & Mahmoud Ahmed @ Zuiderpershuis — foto © Gregory Batens
Beiden heren werden muzikaal geruggensteund door Badume's Band, een groepje Bretoenen gebeten door het Ethiopische muziekvirus. De talrijke Ethiopische aanwezigen in het publiek keken dan ook weinig verbaasd op toen ze frontman Eric Menneteau plots in het Amhaars van wal hoorden steken; aanvankelijke hilariteit sloeg al snel om in verbaasde bewondering.

Alemayehu Eshete nam het eerste deel van het concert voor zijn rekening. De Elvis van Ethiopië heeft er al een carrière van ettelijke decennia opzitten en kan dus kiezen uit een breed oeuvre waarin hij steevast Ethiopische elementen mixt met westerse stijlen als rock-'n-roll, funk en soul. Maar het publiek was duidelijk gekomen voor Mahmoud Ahmed, de ongekroonde koning van het Ethiopische levenslied. Het verschil met Alemayehu Eshete is dan ook groot. Waar Alemayehu nog strak in het pak zat, kiest Mahmoud steevast voor de traditionele gabi (witte katoenen sjaal) en muzikaal gezien is Eshete veeleer een showman, terwijl Ahmed — toch ook niet vies van een danspasje — het publiek inpakt met zijn geweldige stem.

Meer dan geslaagde afsluiter van het tropicalidad.be-seizoen in het Zuiderpershuis. Tot na de zomer!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?