Zuco 103 & Tony Allen volgend jaar in Het Depot

Terwijl iedereen druk bezig is met kerstbomen rondsleuren en kerstbollen op te blinken, komt Het Depot ons verrassen met twee nieuwe wereldmuziek concertjes voor 2006: Zuco 103 en niemand minder dan Tony Allen!

Zuco 103Zuco 103 is een Nederlands/Brazilliaans collectief dat de vocalen van de Brazilliaanse deerne Lilian Vieira weet te rijmen met elektronische deuntjes en tal van andere stijlen. Zo kom je die vaak tegen op op electro-latin compilaties. Maar het blijft bovenal een live band, want ze doen hun ding volledig live on stage — en wel op 20 januari in Het Depot in Leuven. Bewijzen van hun live reputatie vind je op de foto pagina van de Zuco 103 fansite. Benieuwd hoe ze klinken? Hier de videoclip van Na Mangueira en het afrobeat getinte Peregrino heeft dan weer alles te maken met het andere concert.

Tony AllenAfrobeat drummer Tony Allen zagen we afgelopen zomer nog op Sfinks aan de zijde van Seun Kuti. De drijvende kracht achter afrobeat legende Fela Kuti is ondertussen een oude knar van 65, maar heeft blijkbaar nog weinig van zijn energie verloren. "I want to take a different direction with the same beat. I want to fuse it with funk, with rock, with anything. Hip-hop is dance, Afro-beat is dance. I'm fusing the electronic into Afro-beat.", aldus Tony Oladipo Allen. Een piepkleine greep uit zijn solo-werk: No discrimination (1980), N.E.P.A. (Never expect power always) (1984) en Crazy afrobeat (2002). En apetrots kunnen we u vertellen dat deze grote man op 18 maart 2006 naar Het Depot komt!

Update: Onlangs stootte ik nog op een BBC audio-reportage getiteld "In search of Fela Kuti" met o.a. een interview met Tony Allen.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?