La Pegatina - Xapomelön

La Pegatina - XapomelönVoor hun nieuwe album, Xapomelön (een "vercatalanisering" van het Franse "chapeau melon" of "bolhoed"), ging La Pegatina haar inspiratie zoeken in de Amerikaanse comic books. Xapomelön telt eenentwintig ultrakorte tracks — slechts twee nummers halen de drie minuten — en klinkt daardoor wellicht minder samenhangend dan voorganger Via Mandarina. Wat ondergetekende betreft had de heren van La Pegatina zelfs gerust wat strenger mogen zijn in hun uiteindelijke selectie voor de tracklist, want sommige nummers op Xapomelön zijn ware lichtgewichtjes (Foxy & Billy of Mari Carmen). Wij lieten ons nog het meest bekoren door La Voisine, een in het Frans gezongen spotlied over de buurvrouw van accordeonist Romain Renard, maar echt overtuigend kunnen we dit album niet noemen.

www.lapegatina.com | www.kasbamusic.com | www.xmd.nl

reacties


Mari Carmen? lichtgewicht?
mijn favoriet juist.. =D
Tommi | 2 mei 2011
idem dito… en het feit dat ze ‘foxy & billy’ beginnen met een disco intro… en dan net wanneer ze zingen “let’s go disco” overschakelen naar rumba… I love it!

Neen, qua sound zijn die twee nummers inderdaad meer lichtgewichten, maar soms is dat nodig om een breder publiek te bereiken. (Waar ze ook effectief in slagen.) Trouwens de piano op ‘Mari Carmen’ is echt wel strak. En ook niet alle nummers zijn lichtgewichten. Zo is Joan Garriga (La Troba Kung-Fu) oa. te horen op ‘La Voisine’ en ‘Y si voy’ en is ‘El caliz de fuego’ naar mijn mening één van de meest geslaagde Amparo Sanchez (Amparanoïa) duetten. Daarnaast vind ik dat ze met nummers zoals ‘Molte merda I massa teatre’, ‘Si de nit’ en ‘Luces en el bar’ zeer geslaagd afstappen van hun feestnummers.
nele | 3 augustus 2011
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?