La Pegatina - Via Mandarina + Zulu 9.30 - Huellas

La PegatinaJe hoeft maar een blik te werpen op de hoes van Via Mandarina en je weet al dat we zijn aanbeland in de vijver van de musica mestiza. Via Mandarina is al het tweede album van La Pegatina (de sticker, red.), een zevenkoppige bende uit Catalonië (die u trouwens binnenkort aan het werk kunt zien op Fiesta Mundial in Balen). Veel rumba catalana dus en de heren doen dat hoofdzakelijk in hun eigen taal het Catalaans, wat hun muziek toch extra authenticiteit geeft. Muzikaal is het vooral de accordeon van Romain Renard die extra kleur geeft.Wie bekend is met het werk van de Argentijnse Los Fabulosos Cadillacs zal hun sound vast en zeker herkennen in Sun Bay, maar op Alosque gaan ze alweer meer de flamenco tour van Ojos De Brujo op.

Zulu 9.30Huellas van Zulu 9.30 dateert eigenlijk al van in 2008, maar belandde pas nu op onze testbank. Zulu 9.30 doet stilistisch en inhoudelijk sterk aan Sergent Garcia denken al gaan de heren misschien muzikaal net iets verder. Zo worden bijvoorbeeld uitstapjes richting funk (Mante y Carretera) of zelfs een lichte jazztoets (Pagame) niet geschuwd en zijn Jamaicaanse invloeden prominent aanwezig (Era, Huellas). Leuke guest appearance van Amparo Sanchez (Amparanoia) op Tu Te Vas.

www.lapegatina.com | www.zulu930.com | www.kasbamusic.com | www.xmd.nl

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Keinijg plaatje, dat van La Pegatina. fRoots raadt de gasten aan om volwassen te worden. Maar dat willen wij nu precies niet. La Pegatina klinkt jong en aanstekelijk. Houden zo!
Gunter Willekens (website) | 28 juli 2009
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?