European Ska Force

Roy Paci en de tropicalidad crew Voor de skaliefhebbers liggen er een paar leuke bandjes wachten in de studio's van Club Tropical. Eerst krijgen we op 27 januari een opname van het zootje ongeregeld Ska-P op het Duitse Southside Festival. Onversneden, rechtlijnige ska-punk uit Spanje, die vooral bij onze zuiderburen op veel enthousiasme kan rekenen. Taktloos en ongezouten sturen ze hun mening de wereld in over de globalisering (McDolar), sociaal onrecht (El vals del Obrero), softdrugs (Canabis), en allerhande andere wantoestanden. En toegegeven, hun laatste studioCD Que Corre la Voz is zeker de moeite (Casposos is geweldig!)...

De week erna krijgen we Roy Paci en Aretuska op ons bord. Deze grote meneer hoeft geen inleiding meer. Hoewel hij met Manu Chao speelde voor overvolle stadia vond ie het geen probleem om in Leuven in de druilregen het vuur uit zijn sloffen te komen blazen voor een handvol diehards, waaronder wijzelf. Club Tropical vond hem op de laatste aflevering van het fijne Open Tropen.

Nog een week later (3 februari) is het tenslotte de beurt aan Babylon Circus. Wat mij betreft de grootste ontdekking van 2005, al dateert hun laatste CD Dances of Resistance al van het jaar ervoor. Een uniek en explosief mensel van ska, reggae, punk en Franse folk (chançon zo je wil). Het beste van de Franse punk-scene sinds Mano Negra! In tegenstelling tot wijzelf heeft Radio 1 ze wel te pakken gekregen, op het Cactus festival.

En, oh ja, vanavond krijgen we Ojos de Brujo, voor wie ze de eerste keer gemist heeft.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?