Taraf de Haïdouks & Kocani Orkestar - Band Of Gypsies 2 + Boban I Marko Markovic Orchestra & Fanfare Ciocarlia - Balkan Brass Battle

Taraf de Haïdouks & Kocani OrkestarTien jaar na de release van hun legendarische album Band Of Gypsies levert Taraf de Haïdouks deze opvolger af. Ook op het originele Band Of Gypsies album speelden al een aantal blazers uit de fanfare van Kocani Orkestar mee, maar voor dit album werden alle leden van beide bands opgetrommeld en dat leverde een magistraal 27-koppig orkest op. Alle nummers voor Band Of Gypsies 2 werden speciaal voor het album geschreven en/of gearrangeerd, iets wat door de verschillende afkomst en samenstelling van beide bands (de leden van Taraf de Haïdouks zijn Roemeense orthodoxe kristenen en de muzikanten van Kocani Orkestar Macedonische moslims) niet altijd even simpel bleek. Couleur Café wist deze gipsy big band trouwens te strikken voor hun 22ste editie.

crammed.be | divanoprod.com

Boban & Marko Markovic Orchestra versus Fanfare CiocarliaZowat gelijktijdig komt het Asphalt Tango label op de proppen met Balkan Brass Battle; zoals de titel al aangeeft, niet zomaar een verbroedering maar een head to head sound clash tussen de twee bekendste zigeunerfanfares van het afgelopen decennium: in de rechterhoek voor Servië, Boban I Marko Markovic Orchestra en in de linkerhoek, voor Roemenië, Fanfare Ciocarlia. Wie nu uiteindelijk als winnaar uit deze titanenstrijd kwam laten we even in het midden, maar neemt u het maar van ons aan dat dit schijfje één brok pure energie is. Een drietal voorsmaakjes vind je op asphalt-tango.de.

asphalt-tango.de| fanfare-ciocarlia.com | boban-and-marko-markovic.com

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?