Bounty Radio #17 Wanga

Bounty RadioThroes + The Shine - WangaDe zon heeft nog wat moeite om door te breken dus verwarmen we de radiogolven met Bounty Radio, episode 17, voor het eerst op tropicalidad.be.

The Lickshots en Quantic voorzien ons van nieuwe reggae. Die eerste hebben hun plaat uitgebracht op het legendarische Rockers International label. Reden genoeg om die eens te beluisteren. Quantic a.k.a. Will Holland kennen we als een uiterst veelzijdige producer. Met Flowering Inferno, zijn roots reggae project, bracht hij zopas 1000 Watts uit, een plaat boordevol broeierige reggae.

Ons album van de week is het bijzonder feestelijke Wanga van Throes + The Shine, een band met Angolese en Portugese roots. Wanga raast erop los met heerlijke complexloze kuduro. Aanraders zijn de zomerhit Shake the Floor, het stampende Coisa Louca en Praça. Vooral geschikt voor zomerbarbecues die uit de hand mogen lopen.

Opvallende elektronica krijgen we van Unders met de track Syria. Die klinkt als een naderende onweerswolk boven de woestijn. Syria staat op het album Summer Sol, pas verschenen op SolSelectas Records. Op dat album krijg je elektronica uit 14 verschillende landen door producers die hun eigen muzikale origine mixen met hedendaagse elektronica. Een aanrader & integraal te beluisteren op soundcloud.com.

Organische grooves krijgen o.a van het Afro-Haitian Experimental Orchestra. Tony Allen bewijst hiermee dat muziek uit Haïti verdomd veel in huis heeft. Er waren maar vijf dagen voorzien om de band (die voor het eerst samen speelde) samen te hebben in de studio en dus waren die vijf dagen ook de enige kans om de jamsessie opgenomen te krijgen. Het resultaat is bijzonder rauw met een onweerstaanbare hypnotiserende drive — zoals deze Bade Zile.

Een ander hoogtepunt van deze episode is Vênus waarmee we de show afronden, van het Braziliaanse Nômade Orquestra. Vênus is spacy spirituele jazz met een knipoog naar het Verre Oosten. Hier nog een kippenvel performance van Vênus.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?