Bounty Radio #20 Brothers & Sisters

Radio MukamboLakuta Brothers And SistersBounty Radio brengt graag een nieuwe generatie producers en bands, maar deze 20ste aflevering starten we met een nummer van wijlen Toots Thielemans. Thielemans bracht 2 albums uit (The Brasil Project) waarop hij Braziliaanse grootheden zoals Gilberto Gil en Caetano Veloso begeleide met gitaar en harmonica. Met deze ontroerende versie van Samba de Uma Nota Só, nemen we afscheid van een uniek Belgisch talent. Ons album van de week wordt geleverd door Lakuta, een nieuwe band op het Thru Thoughts label. Met Brothers & Sisters brengen ze een frisse soort afrobeat.

Zangeres Siggi Mwasote (Tanzania/Kenya/UK) geeft het geheel een funky klank, percussionist Cicely Taylor brengt dan weer invloeden, opgedaan tijdens studies en reizen, uit West-Afrika, Latijns-Amerika en de Caraïben. Brothers & Sisters is een gevarieerd album geworden: instrumentale en gezongen nummers wisselen elkaar af, we horen verschillende ritmes en instrumenten uit alle werelddelen. Toch heeft de band — gelukkig — een geheel eigen geluid gevonden... We luisteren naar het bluesy Changanya en het energetisch en scherpe So Sue Us.

Analoge vibes krijgen we van La Máquina Insular (Puerto Rico) en Buyepongo (Californië), beide voorbeelden van Punta. Voor meer Buyepongo kijk je hier naar een geweldig ontspannen performance van de jonge band. Stevige blues uit Ghana komt ook aan bod, dankzij een nieuw album This is Kologo Power op Makkum Records. Een Kologo heeft maar twee snaren, maar deze verzamelaar laat vooral de inventiviteit horen van de artiesten die de kologo doen klinken alsof hij uit de Mississippi delta kwam.

Verder duiken we weer in enkele nieuwe elektronica projecten. Zo is er het nieuwe album van Gilles Peterson's project Sonzeira. Dat heet Tam Tam Tam Reimagined. Tam Tam Tam is een zeldzaam Braziliaans album uit 1957, opgenomen als een soort nieuw begin voor Afro-Braziliaanse muziek en cultuur. Die werd helaas in de kiem gesmoord door de dictatuur die erna volgde. Sonzeira neemt de draad terug op door Braziliaanse muziek onder de loep te nemen en opnieuw te 'uit te vinden'. Een heerlijk concept met even originele tracks, zoals deze Samba de Pirâmide maar ook de knipoog naar Mas Que Nada, Nana Nada .

Op naar wat Orientaalse vibes door de 3 zusjes A-WA die met Habib Galbi traditioneel gezang uit Yemen op stevige urban bass brengen (een essentieel 2016 album). Er is ook nog verse reggae uit Bangladesh en Turkse psychedelica. Afsluiten doen we onder andere met psychedelica uit Peru. voor het album Sonidos Raíces del Perú remixde Senor Griff de verbazingwekkende veldopnames van Vincent Moon uit Peru. Luister hier naar de originele opname uit deze track Huancadelica. Laatste track komt uit Colombia en is een verborgen pareltje uit de verzamelaar Tropikalia 2016.De playlist:
1. Toots Thielemans - Samba de Uma Nota So
2. La Máquina Insular - Ven A Bailar
3. Buyepongo - Negra
4. King Ayisoba - Africa
5. Lakuta - Changanya
6. Systema Solar - Champe Tabluo
7. Swindle ft. Ricardo China - Connecta
8. Lakuta - So Sue Us
9. Sonzeira - Samba de Pirâmide
10. A-WA - Habib Galbi
11. Lokkhi Terra & Shikor Bangladesh Allstars - Shaddho Ki Re Amar
12. Elektro Hafiz - Ne Diyeyim
13. Señor Griff - Huancadelica
14. Sereno - Sedimentos de Sol

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?