Festival itinerary

De grote trektocht door het vlaamse festival-land gaat onverstoord verder. Deze zaterdag hoop ik een paar leuke vibes te catchen op Reggae Geel. Al jaren wil ik er al eens toe, maar tot op heden is daar nog niets van in huis gekomen. Na al dat jamaicaans geweld zou ik helemaal klaargestoomd moeten zijn voor de niet te missen zaterdag editie (13 augustus) van de Antilliaanse Feesten: de Don van de reggaeton, Don Omar én de salsa-grootmeester Joe Arroyo! Reden genoeg om eens naar Hoogstraten af te zakken.

Een dag later is Baaba Maal in Deurne in het openluchttheater Rivierenhof te bewonderen. Als het lukt wil ik zeker Wawadadakwa nog eens meepikken, deze keer op Stovaria in Aarschot (20 augustus).

Laat ons hopen dat de loze beloftes op Krakrock geen voorbeeld gaan worden, want Feest in het park pakt op donderdag 25 augustus uit met een sterke line-up: Zap Mama (een knappe madam als Marie Daulne wil ik altijd wel nog eens aan het werk zien ;-)), Toots & Maytals (oude, maar springlevende rotten in het reggaevak), Roy Paci & Aretuska (ex-trompettist van Manu Chao) en Think of one (met hun Braziliaanse gastmuzikanten van Chuva em pô). De belgische première van Chuva em pô heb ik vorig jaar in de AB mogen bewonderen. Een aanrader als je het mij vraagt, dit antwerps-braziliaans collectief.

Afsluiter van het festivalseizoen op 24 september wordt Fiesta Mundial (Balen) met op het poduim achtereenvolgens Blakkahill Soundsystem (gratis MP3's te vinden op de site van dit belgisch soundsystem), de Splifftones (belgische ska) en afsluiten doen de Skyblasters (belgische feel-good reggae). «Belgian Rasta» had misschien een betere titel geweest voor hun zaterdag programmatie.

Het zijn fijne tijden voor liefhebbers van tropische klanken. In zowat elke uithoek van het vlaamse land wordt er wel een wereldmuziek festival(letje) georganiseerd. Ik ben in ieder geval benieuwd of ik mijn lijstje ga kunnen afwerken. U merkt het ongetwijfeld aan de komende concertverslagen.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?