Nief gerief van Sergent Garcia in augustus

Sergent Garcia / MascarasWe hadden op Couleur Café al een flyerke in ons handen gekregen, maar hebben het tot nu kunnen verzwijgen — nog geen tijd gehad om het te bloggen dus — dat de Parijs-Spaanse salsa-muffin ofte Sergent Garcia in augustus komt aandraven met een nieuw plaatje! El Sargento mocht op zaterdag de grote tent van Couleur Café afsluiten en deed dat mét stijl. Een heel eigen stijl trouwens, die cocktail van salsa, reggae en hip hop, die — in tegenstelling tot veel andere geroepenen — niet uitmond in een rommelige, eclectische mix. Dat heeft 'm meermaals live en ook op plaat bewezen met pareltjes als Un poquito quema'o (1999) en La Semilla Escondida (2004).

Rond de 21ste augustus verschijnt zijn jongste studiowerk onder de naam Mascaras, een verwijzing naar de potsierlijke maskers van de populaire Mexicaanse Lucha libre worstelaars. Muzikaal zou 'm op de nieuwe plaat zijn vetrouwde pad bewandelen, met een kleine reggaeton-knipoog naar 't schijnt. Vriendelijk als we zijn hebben we voor u, bij wijze van voorsmaakje, ons handen kunnen leggen op de videoclip van Dulce con chile (ook beschikbaar in Real video formaat). Benieuwd of 'm opnieuw een zinderende plaat heeft klaargestoomd — u hoort het nog wel van ons ;-).

Nog dit: voor wie 'm op CC gemist heeft is het nog héél lang wachten want El Sargento en de zijnen komen pas op 7 december in de AB.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?