Sfinks 2006 - backstage voorsmaakje

Sfinks 2006Gisterenavond zijn we op het openingsfeest van de jongste Sfinks editie al even de sfeer gaan opsnuiven. Die openingsavond is traditioneel bijzonder vriendelijk voor de portemonnee, want elke inwoner van Boechout en omstreken mocht er gratis binnen — en ondanks de nattigheid in de lucht liep het festivalterrein aardig vol. De tropicalidad.be crew kunnen we bezwaarlijk onder "Boechout en omstreken" catalogeren, maar er viel ons een heel andere eer te beurt. Ons oeverloos geblog over tropische muziekjes bereikte de organisatoren van Sfinks en die trakteerden ons op backstage pasjes voor het hele festival! Een gebaar dat we van harte toejuichen en tegelijkertijd kijken even we hoopvol in de richting van de organisatoren van enkele niet nadergenoemde wereldmuziek-festivals. ;-)

Dulsori op Sfinks 2006Dulsori op Sfinks 2006Op muzikaal vlak viel er op de eerste dag toch al een en ander te beleven, al hebben de komende drie dagen een dikker gevuld programma. Met een half oor hebben we iets van Banda Eddie opgevangen, maar gelukkig komen die Brazilianen zondag nogmaals hun ding doen want hun "Pixies-meets-samba" klonk veel belovend. Bovendien liepen tussen hun muzikanten enkele van de Braziliaanse vriendjes van Think of One en dergelijke kruisbestuivingen weten we wel te appreciëren. Verder kwam de muzikale omnivoor stevig aan zijn trekken met Toearegse woestijndansen, klanken uit de Mongoolse steppe en Dulsori, de natuur-percussionisten uit Zuid-Korea die de slot-act in de concerttent voor hun rekening namen. Zoals wouter het al eerder zei staan we daar nu niet zo hard voor te springen al konden ze ons toch af en toe bekoren met hun percussie- en on-stage schilderkunsten.

Kortom, de festival-motoren hebben al kunnen warmdraaien en vanavond ruilen we met onvervalste kinderlijke trots onze back- en frontstage pasjes in en laten ons gewillig onderdompelen in de Festa do Brazil!

[ Sfinks 2006 coverage op tropicalidad.be | donderdag | vrijdag | zaterdag | zondag | extra ]

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?