Het najaar in de AB

ABNet als het Zuidpershuis hebben de de organisatoren van de AB terwijl wij langs menig zomerfestival flaneerden dapper gesleuteld aan hun najaarsprogramma. Uit het ruime aanbod van de Brusselse muziektempel pikken wij er voor u de concertjes met de warmste klanken uit.

In oktober komt Gotan Project tweemaal na elkaar op bezoek in de AB, op de 13de en 14de om precies te zijn. Volgens de AB website zijn beide concerten al uitverkocht, dus dat is pech voor de liefhebbers van tango opgepept met wat electronica. Onlangs brachten ze Lunático uit, de opvolger van hun debuut La Revancha del Tango die Gotan Project wereldfaam verschafte. Voor Ojos de Brujo is het nog niet te laat, want voor hun concert op 22 oktober zijn de stapel tickets nog niet de deur uit. Eerder dit jaar in mei stonden ze al op de AB planken en doen het in het najaar nogs eens over. Ojos De Brujo is één van die mestizo cross-over broeinesten uit Barcelona en hun handelsmerk doopten ze flamenkillo — hoe zoiets klinkt hoor je hier.

Als we nog even verder kijken stoten we nog op twee bijzonder interessante concertjes in december. Het lijkt nog een eeuwigheid, maar ik wil mijn frontstage plaatsje in de AB toch al reserveren voor Sergent Garcia en Michael Franti. Op 7 december komt de Parijs-Spaanse salsa-muffin Sergent Garcia zijn laatste werk Mascaras in Brussel voorstellen. Hoewel het plaatje net uit is, is het kleinood nog moeilijk te krijgen in ons belgenlandje. Op onze preview vind je alvast wat voorsmaakjes. Tenslotte passeert Michael Franti & Spearhead op 16 december in de AB. Zijn recentste plaatje Yell Fire! staat bol van de reggae en het live-materiaal smaakt naar meer...

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?