Hijaz - Hijaz + Strings

HijazAls we het live-album 10 Years uit 2017 even buiten beschouwing laten, was het alweer van in 2014 geleden dat Hijaz, het oriŽntaalse jazzkwartet rond oed-speler Moufadhel Adhoum en pianist Niko Deman, nog eens de studio indook voor een nieuw album. Voor deze toepasselijk getitelde Hijaz + Strings bundelde het kwartet de krachten met cellist Seraphine Stagier en violisten Jeroen Baert en Karel Coninx.

Hijaz vatte dit album op als een observatie van de wereld tijdens een pandemie en een klimaatcrisis, zich afvragend of er licht aan het einde van de tunnel zal schijnen in de betoverende afsluiter Sun Or No Sun, of plaatsen als New York of het Tunesische eiland Djerba nog boven het waterniveau zullen uittorenen na de stijging van de zeespiegel (opener Tideland).

In het van melancholische naar vrolijke evoluerende Drunken Greek verkent pianist Niko Deman zijn Griekse roots, rondzwalkend in het Athene van zijn jeugd ergens tussen Roemeense taraf en klezmer. In onze recensie van het uit 2014 daterende Nahadin refereerden we al naar het werk van de Algerijnse pianist Maurice El Mťdioni, en met een nummer als Chemsi is dat op deze Hijaz + Strings niet anders.www.hijaz.be | www.zephyrusmusic.be

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?