James Brown en Club Tropical verlaten ons

De tropicalidad.be-crew is heelhuids de kerstvakantie doorgekomen, en als we goede voornemens gemaakt hebben is het wel om ook dit jaar garant te staan voor een aanhoudende stroom info een weetjes uit wereldmuzieklandschap. Vorig jaar brachten we 198 berichten, en voor dit jaar beloven we uiteraard nog beter te doen. Het 300ste bericht sinds de geboorte van de weblog is bij deze een feit, en als we ons aan ons woord houden mag je nummer 500 nog dit jaar verwachten.

Spijtig genoeg is het niet allemaal goed nieuws. Op kerstdag moesten we immers afscheid nemen van de godfather of soul James Brown, geveld door een longontsteking. Een overzicht geven van Browns invloedsfeer is onbegonnen werk en reikt van disco tot hiphop en rap. Maar wij zijn hem uiteraard ook dankbaar voor zijn invloed op Afrikaanse artiesten, niet in het minst Fela Kuti en de hele afrobeat stroming. Maar ook bij voorbeeld Ali Farka Touré of Manu Dibango zouden heel anders geklonken hebben zonder de invloed van James Brown.

Radio 1En nog spijtig nieuws komt van dichterbij. De programmatie van Radio 1 krijgt op 2 april een volledige facelift. Ook al zijn de plannen nog niet rond, het ziet er sterk naar uit dat de thematische avondprogramma's, waaronder Club Tropical, verdwijnen. En ondanks de schat aan informatie op het internet zijn we trouwe fans van Club Tropical, niet in het minst omwille van hun befaamde en alomtegenwoordige bandopnemertje...

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?