Eek a Mouse in 't Depot

Eek a Mouse in het Depot"Uitverkocht" lazen we tot onze grote verbazing halfweg deze week op de webstek van Het Depot. Dat Eek a Mouse zó populair is in Brabant was mij onbekend — tenzij onze aankondiging daar voor iets heeft tussen gezeten natuurlijk ;-). Middels een niet nader genoemde krachttoer wisten we ons alsnog een ticketje eigen te maken en hoeft u geen inhoudloze post te vrezen. In tegendeel, we keerden gisterennacht huiswaarts met een onmetelijk irie gemoed en een camera tsjokvol foto's en een streepje video.

Eek a Mouse in het DepotDe jongens van Giraffe Soundsystem waren al kwistig aan het jongleren met kruidige 78-toeren-plaatjes toen we in de langzaam vollopende zaal arriveerden. Twee jaar geleden (een eeuwigheid in blogland) zagen we de Jamaicaan in de Warande waar 'm in het begin duidelijk op zoek was naar zijn groove — niets daarvan gisterenavond. Vanaf zijn entrée tot het laatste bisnummer flaneerde de enfant-terrible van de dancehall over het podium alsof 'm niets liever deed — en dat kan kloppen gezien de man een dikke 200 concerten per jáár op zijn palmares kan schrijven. Vestimentair gezien hadden we stiekem iets meer verwacht (of iets minder voor de andere helft van de bevolking) hoewel zijn verschijning in een West-Afrikaanse boubou wederom vrij imposant te noemen was.

Niet alleen qua fysieke afmetingen steekt Eek a Mouse vlotjes boven de rest van het reggae landschap uit, zijn eigenzinnige singjaying is even hilarisch als orgineel. Hij bididibombididibom-de erop los en de crowd had niets liever. Geen ziel weet waar zijn discografie begint of eindigt, maar geen "eeksperience" playlist zonder klassiekers als Assasinator, Wa-do-dem en Gangja Smugglin'. Tegen het einde van de eerste set stond half Leuven op het podium te shaken en zoiets levert leuke bewegende beelden op. Na een uitgebreide set bisnummers hield Eek a Mouse het voor bekeken gaf de fakkel terug aan Giraffe.

De man had duidelijk straffer materiaal bij om zijn publiek te filmen dan wij hem video-gewijs konden vastleggen, wat ons er niet van weerhoudt om onze video fragmentjes in bootleg kwaliteit te presenteren (zie hier rechts). Wat betreft de kwaliteit van de set foto's, mikken we stukken hoger:

Eek a Mouse in het DepotEek a Mouse in Het DepotEek a Mouse in Het DepotEek a Mouse in Het DepotEek a Mouse in Het Depot

Update: als je nóg meer hongert naar beeldmateriaal, dan hebben we goed nieuws. Ik liep die avond twee collega-concertfotografen tegen het lijf en die hebben elk een pak foto's op het net gegooid: hier die van Filip en hier die van An. En een vriendelijke knaap mailde ons dit videofragment van Star, Daily News & Gleaner. Irie!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?