PolÚ PolÚ - een selectie

Polé Polé 2007Elk zichzelf respecterend marktplein heeft tegenwoordig wel zijn eigen festival, maar uiteraard is er geen dat kan optornen tegen de moeder der stadsfestivals, de Gentse Feesten. Dobberend op de Gentse leien maakt Polé Polé daar al sinds mensenheugenis (of toch bijna, afhankelijk van het aantal pintjes) een vast onderdeel van uit. Tien dagen lang krijgen we het beste uit de muzikale windstreken voorgeschoteld. Bij zoveel overdaad is kiezen noodzakelijk en daarom geven we u met graagte een paar suggesties mee.

Savana Station (Cameleon 2006)Salseros onder ons hebben het eenvoudig. Salsa hebben ze met karrevrachten van over de plas laten komen. Van Maikel Blanco y Su Salsa Mayor (zo 15) tot Manolito y Su Trabuco (di 17), de Tsunami Band (za 21), Fruta Nueva (za 14), en nog een reeks veelkleurige namen, ons hoor je niet klagen. Rayo de Son (uit Calais, di 17) en Yerba Mala (uit Lille, wo 18) zullen moeten tonen dat je ook salsa kan maken zonder een tuin vol palmbomen en een hangmat. Caraibische vibes van het relaxtere soort krijgen we voorgeschoteld door de festivalplakkers van Savana Station (do 19), en niemand minder dan Marley's legendarische begeleidingsband, de Wailers op maandag.

Atongo Zimba @ ZuiderpershuisMaandag kunnen we er nog wel een paar aanraden. De Wailers worden immers voorafgegaan door het vrolijke gezelschap van Zeker Weten. En voor de afterparty moet je zeker naar het podium aan St Jacobs, waar het Antwerp Gipsy-Ska Orkestra u van u sokken blaast. Ook gespot op het Gentse Feesten lijstje: Antibalas. Deze afrobeat ambassadeurs uit New York stonden twee jaar geleden al op het drijvend podium, nu is het boomtown op de beestenmarkt. Wie naar meer afrofunk op zoek is krijgt zaterdag een herkansing met Atongo Zimba, de ons niet onbekende leerling van afrobeat legende Fela Kuti. Tenslotte is ook de Barcelona-stal goed vertegenwoordigd. De Rumberos van La Troba Kung-Fú (wo 18) hoeven geen inleiding meer, en evenmin La Kinky Beat. De knappe frontmadam Matahary en haar gevolg zorgen ongetwijfeld voor een stoombad. Een buitenbeentje dat tenslotte op onze radar verscheen is Clube do Balanšo, de Kings of Sambarock (ma 23). Benieuwd.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?