Concert-tips oktober

Boubacar TraoréWie of wat de Kasai Allstars zijn wist u natuurlijk al, alsook dat ze op 13 oktober in het Zuiderpershuis concerteren, maar wat u (waar­schijnlijk) niet wist is dat dit Congotronics-circus een kleine week later verhuist naar de 4AD in Diksmuide. Nog meer Afrikaanse klanken in oktober: Boubacar "Kar Kar" Traoré, de peetvader van de Malinese muziek laat in de Warande (Turnhout, 13 oktober), in de Brugse Stads­schouwburg (20 oktober) en in de Brusselse Flagey (21 oktober) zien waar de desert blues vandaan komt. De twee strafste Afrikaanse acts van de maand zijn ongetwijfeld de tropicalidad.be-held Toumani Diabaté (op 26 oktober in de Warande) en de stoffige Toeareg blues van Tinariwen (op 28 oktober in de AB).

Think of One / Camping ShaâbiLos sympatico's van Think of One zitten allesbehalve stil. We zijn nog niet helemaal bekomen van hun Congo­lees project King Sasha of hun nieuwe plaat ligt al in de rekken. Camping Shaâbi is de vierde in hun Marrokkaanse Marrakech Emballages Ensemble reeks en ze stellen die met veel plezier voor op 24 oktober in de KVS (Brussel), 30 oktober in de Vooruit (Gent), 2 november in 't Trix (Antwerpen) en 8 november in 't Depot (Leuven).

Het lijkt er sterk op dat Afrika concert-gewijs de plak zwaait deze maand, al kun je ook nog wat reggae (Dr. Alimantado op 19 oktober in 't Depot) en ander lekkers meepikken. Het volledige overzicht vind je uiteraard in onze onvolgbare concert-agenda.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?