Dr. Alimantado in 't Depot

Dr. Alimantado (Het Depot)Het DepotEerlijk gezegd deed de naam Dr. Alimantado niet direct een belletje rinkelen, maar gelukkig werd ik tijdig getipt over deze klasse reggae-act in mijn muzikale achtertuin. Het zou niet de eerste keer zijn dat de mannen van Giraffe Records een memorabele Jamaicaanse act op de planken van Het Depot krijgen — zeker als we terugdenken aan de passage van de Heptones en Eek a Mouse in de Leuvense concert-tempel.

Zo onbekend bleek die Winston Thompson, ofte Doctor Alimantado toch niet toen ik er achter kwam dat hij achter het overbekende deuntje van Poison flour zat. Het nummer komt uit de plaat The best dressed chicken in town, opgenomen in 1974 in Lee Perry's Black Ark studio en één van de best verkochte reggae platen ooit. Geen enkel excuus dus als Leuvenaar om gisterenavond niet naar het Depot af te zakken.

Dr. Alimentado (Het Depot)Dr. Alimantado (Het Depot)Dr. Alimantado (Het Depot)
Dr. Alimantado (Het Depot)Dr. Alimantado (Het Depot)Dr. Alimantado (Het Depot)
De man liet behoorlijk lang op zich wachten — waarvoor hij tijdens zijn set zich trouwens uitgebreid excuseerde — maar trok bij wijze van compensatie vanaf het eerste nummer alle registers open. Tegen die tijd had de zaal zich behoorlijk weten te vullen met reggae-aficionado's & aanverwanten die greetig hun tanden zetten in de aanstekelijke, degelijke roots reggae die ik — wegens mijn beperkte kennis van zijn discografie — niet bij naam kan noemen. Halverwege een klein dipje, mede dankzij de lange bindteksten die ondanks zijn vredelievende boodschap de swung wat uit zijn set haalde. Gelukkig vond hij snel zijn groove terug en zette er met een verrassend sterke finale & enkele bisnummers een punt achter. Toch weer een fijne ontdekking, die Dr. Alimantado, die deze zomer trouwens de verzamelplaat House of Singles uitbracht met — hoe raadt u het — singles en onuitgebracht werk sinds zijn beginjaren.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?