Hartaanval fataal voor Andy Palacio

Gisterenavond is de Belizaan Andy Palacio op 47-jarige leeftijd overleden aan een beroerte en hartaanval. Even tragisch als onverwacht moeten we afscheid nemen van een geweldig muzikant, zanger & voorvechter van de Garifuna-cultuur. Met de release van het indrukwekkende Watina legde hij de ziel van de Caraïben bloot en heeft zo on­mis­kenbaar zijn stempel gedrukt op het wereldmuziekgebeuren in het afgelopen jaar. We mochten Andy Palacio samen met de Garifuna collective live aan het werk zien op het Afro-Latino festival en later op het jaar in het Zuiderpershuis. Het beklijvende plaatje Watina veroverde een plaats tussen onze heetste releases van 2007 en werd de absolute nummer één in de WMCE Top 1000 van 2007.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
De organisatie van het Afro-latino Festival is aangeslagen door het plotse overlijden van Andy Palacio. Zijn optreden, n.a.v. zijn schitterende CD “Watina” op Afro-Latino in juni 2007 hebben we als enige herinnering.

Hierbij de link naar een live-opname van Andy Palacio & The Garifuna Collective door VRT Radio 1: http://multiblog.vrt.be/exitplus/verslag..

Op http://www.afro-latino.be staan er nog 2 mooie Youtubes.

De nu al zwaar bedreigde Garifuna-gemeenschap blijft verweest achter… Belize verliest zijn “Bob Marley”.
Kristof (website) | 21 januari 2008
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Wat een schok! :( Andy’s Watina-cd heeft grote indurk op mij gemaakt, een groot verlies voor de liefhebber van de betere wereldmuziek.
Chenque (website) | 26 januari 2008
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?