Cameleon festival strikt de Heptones

Affiche Cameleon festival 2008De wereldmuziek festivals en andere kleurrijke feestelijkheden in de maand juli beginnen zich stilaan op te stapelen. Naast de grote festivals en hun affiches vol ronkende namen hebben we ook een zwak voor dat gezellige groene festival in hartje Kempen: Cameleon festival. De sympathieke muchachos en muchachas van Cameleon trakteerden ons begin dit jaar op een gloednieuwe & geslaagde indoor wintereditie en op 5 juli herrijst in het Raadsherenpark in Turnhout de vierde zomereditie. Tijd om hun affiche eens onder de loep te nemen.

Traditiegetrouw openen de Cameleonners graag met een funky noot onder de stralende zon en dit jaar is de eer aan Alpacas, die aan deze voorproefjes te merken geen slechte keus lijkt. Een feestje lijkt ons daarna onvermijdelijk met Mala Vita. Hun recentste langspeler Disorganizzata vergeleek wouter nog met Mano Negra — en met dergelijke uitspraken zijn we uiterst zuinig. Ga het gerust zelf na. Zwoele cumbia-acts zijn bitter dun gezaaid op de gemiddelde wereldmuziek-affiche en daarom zijn we uiterst benieuwd naar Cumbia Ya!, een elfkoppige bende bestaande uit een allegaartje van Colombianen, Argen­tijnen en Fransen. We geven je alvast wat geluids- en videomateriaal mee.

Heptones (Depot, 2007)Een klasse reggae-act kan op de Cameleon affiche niet ontbreken en met de Heptones overtreffen ze zichzelf. Leroy Sibbles en de zijnen hebben aardig wat in pap te brokken gehad in de reggae-geschiedenis en stonden aan de wieg van het legendarisch Studio One label. Een jaar geleden maakten we deze reggae-fijnproeverij al van dichtbij in Het Depot en we hopen ten stelligste dat de heer Sibbles zich wederom laat gaan op de zalige baslijn van Full up. Voor de afsluitende latin grooves & boogaloo zorgen Manteca. We zijn niet echt vertrouwd met deze Britse latin, maar het klinkt alvast plezant. En uiteraard geen Cameleon zonder DJ Sugar Charlie en omgekeerd. Tot in Turnhout!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?