Concerttips januari: Kocani's en Cameleon winter

Hoewel januari concert-gewijs niet metteen uit zijn voegen barst, valt er in de eerste maand van 2009 toch al een en ander te beleven. Enkele tips.

Kocani Orkestar — foto © Carlos Munoz YagueDe liefhebbers van het mambo-circus El Tattoo del Tigre hebben hun ticket best al in de schuif liggen gezien hun concert in de Bourla en hun dubbel-concert in de AB volledig uitverkocht is. Voor de Balkan-liefhebbers hebben we beter nieuws: het Kocani Orkestar uit Macedonië bouwt deze maand driemaal een — naar alle waarschijnlijkheid — uitzinnig feestje in ons belgenland. In de Beursschouwburg (Brussel, 24 januari) bijten ze de spits af, in de Handelsbeurs (Gent, 28 januari) krijgen ze het label "Night of the Gypsies" mee en in De Roma (Antwerpen, 29 januari) wordt na het concert van Kocani's het opgewarmd publiek ten prooi geworpen aan de plaatjes-draaierij van DJ Merdan Taplak — redenen genoeg voor ons om daar eens een kijkje te gaan nemen.

Cameleon festival winter-editie 2009Ook dit jaar kan de sympathieke Cameleon-bende niet tot de zomer wachten. Hun allereerste winter-editie bleek een shot in de roos, dus kon een tweede editie niet uitblijven. Ze schotelen ons op 31 januari in de Turnhoutse Warande achtereenvolgens Bottle of Moonshine (home-grown "old-school" ska uit Turnhout), Mdungu (afrobeat en mbalax uit de Nederlanden), Trio Valore (Britse funk om "u" tegen te zeggen) en Dennis Alcapone (de Jamaicaanse toaster die niet zou misstaan naast U Roy) voor. Alcapones' backing band van dienst is Rude Rich & The High Notes die we nog kennen van de Heptones op de jongste Cameleon zomer-editie. Dat belooft!
 

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?