Tamikrest - Adagh + Dirtmusic - BKO

TamikrestDe leden van Tamikrest beschouwen zichzelf als de spirituele zonen van Tinariwen en ook deze nieuwe generatie Touaregmuzikanten bezingt in hun muziek de blues van hun volk en de schoonheid van de woestijn. Mocht u hier en daar echter een likje reggae herkennen, dat kan, want bandleader Ousmane Ag Mossa is een groot liefhebber van het Caribische genre. Adagh het debuut van Tamikrest, kwam tot stand dankzij een samenwerking met de Amerikaanse band Dirtmusic die ze leerden kennen op het Festival au Désert in Essakane.

DirtmusicHun passage op het festival had op de leden van Dirtmusic een zodanige impact gehad dat ze besloten om terug te keren naar Bamako (BKO is de internationale luchtvaartcode voor de Malinese hoofdstad, red.) om daar een album op te nemen. Op BKO werkten ze samen met Tamikrest, maar ook Lobi Traore en Fatimata Walet Oumar, zangeres bij Tartit, verleenden medewerking. Het resultaat is een mix van westerse en Afrikaanse elementen en doet wat denken aan The Good, The Bad & The Queen, het samenwerkingsproject van Damon Albarn (Blur, Gorillaz, Africa Express), Paul Simonon (The Clash), Simon Tong (The Verve) en Tony Allen.

Zelf het woestijnzand voelen branden kan hier en hier! Op 17 mei staat zowel Tamikrest als Dirtmusic op de planken van De Centrale in Gent. En op 28 mei concerteren beide bands in de 4AD in Diksmuide.

www.glitterhouse.com

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?