Affiche Polé Polé Beach

Polé Polé Beach 2007Nu zaterdag schiet Polé Polé uit de startblokken. Tien dagen lang dobbert de tropische oase op de Gentse leien met een even lijvige line-up — waaruit wouter voor u al de interessantse concerten viste. Eind juli doen ze in Gent de boeken dicht en terwijl wij op Sfinks festival van het ene concert naar het andere hoppen verhuist het hele Polé Polé circus naar het strand van Zeebrugge, waar ze onder de naam Polé Polé Beach nog eens vier dagen gaan feest vieren op 9, 10, 11 en 12 augustus. We houden ze allerminst tegen en snuisteren met veel plezier in de line-up.

Roy Paci & Aretuska op Een weekje feest in LeuvenDonderdagavond staat het Brits stoofpotje van reggae, dub & electronica, genaamd Zion Train op het buitenpodium en voor de aardigheid mag iedereen die avond gratis binnen — sympathiek. Vrijdag springt uiteraard Roy Paci in het oog. De goedlachse Italiaanse trompettist (die nog de planken deelde met Manu Chao) wist ons al eerder op Een weekje feest en vorig jaar op Fiesta Mundial vlotjes te overtuigen met zijn eersteklas ska. Onder de categorie "onbekend, maar interessant" vinden we William Vivanco (jonge Cubaanse singer-songwriter) en Midnite (reggae uit de VS).

Seun Kuti & Egypt 80 op Couleur Café 2006De grootste hap concerten staan zaterdag geprogrammeerd. Ook de strafste wat mij betreft, zeker als we tropicalidad.be favoriet Seun Kuti & Egypt 80 in de line-up tegenkomen. De zoon van dé afrobeat legende zet zowat de meest authentieke afrobeat-act neer die er is en blaasde ons vorig jaar van ons sokken op Couleur Café en als we diep in onze archieven graven, ook twee jaar terug op Sfinks. Nog meer bekend volk in de line-up, waaronder Zulu 9.30 (mestizo's die ons vorig jaar op Polé Polé niet echt konden overtuigen) en de ska-trots van eigen bodem, de Internationals. Ook de DJ's op zaterdag zijn uit het betere tropische hout gesneden: de Kempen sturen DJ Sugar Charlie naar Zeebrugge, de Catalanen Radio Chango Soundsystem.

De line-up op zondag is iets bescheidener, al is het vrolijke gezelschap van Zeker Weten (die we vorig weekend nog op Cameleon festival tegenkwamen) een dikke aanrader. Verder klinken Skambiance en La Sonora Cubana ook wel best interessant.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
zijn er ook verkoopstandjes mogelijk uiteraard met authentieke afrikaanse kunst indien ja heb ik wel interesse om dit te realiseren mijn mob.0472785055 graag reactie van u anim art &antiq’s groetjes
carine.develter | 9 augustus 2007
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?