Bounty Radio #18 Far From Home

Bounty RadioCalypso Rose - Far From HomeEpisode 18 staat vooral in het teken van de Caraïben. Eerder deden Lakou Mizik en The Afro-Haitian Experimental Orchestra ons dit jaar kennismaken met het muzikale potentieel van Haiti. Nu is het tijd voor Ostinato Records om ons mee te nemen naar Haiti met de verzamelaar Tanbou Toujou Lou: 20 tracks tonen de muzikale rijkdom uit de '60s, '70s en '80s, van diepe voodoo drums tot de opzwepende sound van het nachtleven. Meer uitstekende Caraïbische verzamelaars met Antilles Cheries (Fanon Records) en Digital Zandoli (Heavenly Sweetness). Die eerste verzamelt Kompa en Cadence uit Martinique en Guadaloupe, en Digital Zandoli doet ons kennis maken de digitale Zouk, Funk en Boogie uit diezelfde eilanden. Digital Zandoli, voorzien van veel uitleg over de geschiedenis van Zouk, zal menig muziekliefhebber kunnen overtuigen dat Zouk een ondergewaardeerd genre is. De belangrijkste vertegenwoordiger van het genre, Kassav', kon je trouwens onlangs aan het werk zien op Couleur Café. Voor een goede introductie in Zouk lees je hier meer.

Ons Album van de Week is de nieuwe van Calypso Rose, Far from Home. Tijdens de opnames van het album bleek Manu Chao ook op Trinidad te zijn. De vonk sloeg over en Manu besloot om de productie van het album voor een deel over te nemen van Ivan Duran, en mixte het geheel af in Barcelona. Manu Chao zijn stempel maakt het album net dat tikje toegankelijker. Luister maar eens naar Calypso Queen en de gelijkenis met Clandestino! Rose is 77, en behalve de zomerse calypso levert ze hier ook ijzersterk werk wat de onderwerpen betreft, met teksten over o.a. huiselijk geweld en vrouwenrechten.

Met Sonido Amazonico gaan we naar Peru. Native Instruments heeft een mini docu serie uit, waar je o.a. de geschiedenis van Chicha klassieker Sonido Amazonico en de invloed op het duo Dengue Dengue Dengue kan bekijken. Ook Mala zat voor zijn nieuwste album Mirrors in Peru. Barrio Lindo voorziet ons vanuit Argentinië voor een heerlijke gratis download.

Met de hedendaagse bass van Dotorado Pro, Uproot Andy en The Busy Twist sluiten we de show af. Hun nieuwe tracks putten hun inspiratie uit de ritmes van Angola. Die laatste twee zijn hier en hier te verkrijgen al een gratis download!

Met de pre-release van het album Bitori Nha Bibinha sluiten we de show af. Deze zomer moet het album en een tournee de uitvinder van de Kaapverdische Funana eindelijk in de spotlights brengen. We hebben het genoegen nu al een track uit het album te spelen.

Deze achttiende episode van Bounty Radio is de laatste voor we even op vakantie gaan. Om het gemis goed te maken boxten we nog de ideale soundtrack (Sound of Summer) voor de zomer in elkaar, handig te dowloaden om mee te nemen op reis. We brengen je 1 uur muziek waarbij het zo warm is dat de helft van het arrangement niet is komen opdagen of vergat mee te spelen. Denk luie gitaren en een eenzame trompetist. Download hem hier. Geniet ervan!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?