Festival Mundial

Festival Mundial 2006Dat onze noorderburen niet vies zijn van wereldmuziek concertjes, is bekend, maar ook van grote wereldmuziek-festivals hebben ze kaas gegeten: het tweedaagse Festival Mundial pakt op 17 en 18 juni uit met ruim 50 acts uit alle uithoeken van onze aardbol. Gezien het Tilburgse Leijpark maar net over de grens ligt, is dit festival ideaal voor wie niet tot Couleur Café of Sfinks kan wachten om zijn wereldmuziek-honger te stillen — count me in, want mijn ticket voor zaterdag kan elk moment in de bus vallen.

De volledige line-up vind je op hun website maar wij vissen er voor u de lekkerste krenten uit. Vorig jaar op Couleur Café sprak de Braziliaanse DJ/samba goochelaar Marcelo D2 me nie echt aan, dus krijgt hij een herkansing in Tilburg op zaterdag. Diezelfde CC editie had mij succesvol ingewijd in de afrikaanse hip-hop dus staan zowel Pee Froiss (de Senegalese oude rotten in het vak) als nieuwkomer Emmanuel Jal uit Soedan op mijn route. Ook de Ivoriaanse reggae meneer Tiken Jah Fakoly laten we niet zomaar passeren (die trouwens ook op vorig jaar op CC stond).

Zondag zal tropicalidad.be niet vertegenwoordigd zijn in Tilburg, desondanks ronkende namen als Los de Abajo (Mexico), Angelique Kidjo (Benin), Mahalia Raï Banda (Roemenië) en Olodum (Brazilië). Maar dan horen we het relaas ongetwijfeld van u, waarde lezer!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?