Atongo Zimba revisited: video

Atongo Zimba in Het ZuiderpershuisMijn geheugen is officieel een zeef. Hoewel ik eerder verkondigde dat ik nog nooit van Atongo Zimba gehoord had, is niets minder waar: we hadden de man deze zomer zowel op Beleuvenissen tropical als op Polé Polé Playa Latina aangekondigd. Soit, ik wou het eigenlijk niet over mijn degenererend brein hebben, wél over Atongo Zimba. Deze keer heb ik mijn huiswerk wel gemaakt en heel wat beeldmateriaal van deze Ghanees voor u opgediept naar aanleiding van zijn concert in Het Zuiderpershuis.

Vorige maand was Atongo Zimba en de zijnen te gast bij vrije geluiden, een TV programma van onze noorderburen dat — zoals het hoort — al hun afleveringen online beschikbaar stelt. In de bewuste aflevering (Windows Media — doorspoelen tot aan 3:45) krijg je achtereenvolgens Gidi Gidi te horen, een interview met meneer Zimba en Sana Menga. Het interview kan je hier hier nalezen als je dat wil. Twee fragmenten uit deze aflevering zijn ook op YouTube te vinden: het interview en Sana Menga.

Nog meer bewegende Zimba beelden op YouTube trouwens: het akoestisch openingsnummer en einde van een concert afgelopen zomer in Amsterdam. En als dat nog niet genoeg is gooien we er nogmaals de live versie van Sana Menga op de Music Meeting 2006 in Nijmegen er bovenop. Alstublieft!

  

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?