Coming soon on a stage near you

Boban Markovic OrkestarNaast Made in Jamaica, Gabriel Rios en Savana Station valt er concert-gewijs nog een en ander te beleven in april. Dit weekend kun je bijvoorbeeld opnieuw genieten van het uiterst aanstekelijk Oost-Europees kopergeschal van het Boban Markovic Orkestar, die je misschien kent van de filmmuziek van Underground. Onlangs zagen we de zigeuner-bende aan het werk op Kulturama en het werd een spetterende avond. Een dikke aanrader dus — zaterdag 7 april in de Centrale (Gent).

Pleasure Paas Party 2007Reggaeton-liefhebbers sturen we komende zondag (8 april) naar onze noorderburen (Den Haag), alwaar ze op de Pleasure Paas Party hun meest stomende danspassen ongegeneerd mogen demonstreren bij de Puerto-Ricaanse reggaeton-held Tego Calderon. In de line-up valt er nog veel meer latin en reggae vibes te ondekken — waaronder ook Ziggi die we vorig jaar nog op Festival Mundial tegenkwamen.

Bajofondo Tango ClubTango zit in de lift. Het Brussels Tango Festival (die we hier volledig over het hoofd hebben gezien) en groepen als Gotan Project voorzien de eeuwenoude tango van vers bloed. Ook Bajofondo Tango Club zijn gespecialiseerd in de fusion van tango met electronica en die doen op 12 april hun ding in de Botanique (Brussel).

Tenslotte nog twee smakelijke reggae concerten: op 19 april strijken de Skatalites neer in de Botanique. Deze oude jamaicaanse rakkers hebben als grondleggers van de huidge reggae en ska weinig introductie nodig. Een week later krijgen we de legendarische reunie van de The Heptones op 27 april in het Depot (Leuven) voorgeschoteld: twee maal authentieke ska & rocksteady om niet te missen.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?