Esperanzah, Reggae Geel & Folkfestival Dranouter

Het eerste weekend van augustus puilt uit van het wereldmuziek-festival-vertier als we onze agenda mogen geloven — wat u met een gerust hart mag doen. Hoogtijd dus om die rij affiches even onder de loep te nemen.

Esperanzah 2007De affiche van Esperanzah! in de abdij van Floreffe in Namen is niet alleen indrukwekkend, maar zit bovendien vol tropicalidad.be bekenden. Hou u vast:
Shantel & Bucovina Club Orkestar (die het op plaat al voortreffelijk doet), Afro Yambi Jazz (het goedlachse afro-gezelschap die we van Afro-Latino kennen), Lura (deze gracieuze Kaapverdische schone bleek dé ontdekking op Afro-Latino op zondag), Salif Keita (zijn onnavolgbare performance op Sfinks vorig jaar werd mijn absolute nummer 1 van het seizoen), La Troba Kung-Fú (zowel in de AB als op Afro-Latino en Polé Polé zorgden deze Barcelonezen voor de juiste feestmuziek), Frédéric Galliano (één van de franse afro-electro profeten) en als klap op de vuurpijl: Manu Chao & Radio Bemba Sound System!

Reggae Geel 2007Dat er op Esperanzah! weinig reggae te rapen valt heeft uiteraard te maken met het feit dat alle rechtgeaarde rastafari's op dat moment richting de Kempen marcheren voor twee dagen Reggae Geel. In tegenstelling tot de wat ons betreft vrij povere line-up op vrijdag, kun je zaterdag enkele interessante acts meepikken:
Op het Leuvense Wereldfeest bewezen de Mighty Pirates dat er op Vlaamse bodem wel degelijk oerdegelijk rootsreggae talent rondloopt — en verdienen bijgevolg een betere plaats dan de openings-act op Reggae Geel. De albino Jamaicaan Yellowman hielp in de jaren '80 de dancehall uit de grond te stampen en lijkt ons ook wel een aanrader. Tenslotte pikken we er nog Junior Kelly uit, ook kind aan huis bij de dancehall movement.

Folkfestival Dranouter 2007Geen paniek, de tropicalidad.be-crew is niet plots getransformeerd tot tin whistle & wheel fiddle aanbidders. De die-hard folk liefhebbers verwijzen we graag door naar specialisten ter zake, maar wij visten enkele straffe wereldmuziek-concerten uit de line-up van het Folkfestival Dranouter:
Think of One komt maar liefst drie maal hun kunsten te berde brengen in Dranouter. Ook Shantel mag twee maal aantreden: een maal met zijn Bucovina Club Orkestar en nogmals als DJ. Zowel Los de Abajo en Sergent Garcia (vorig jaar nog op CC) zorgen voor prima latin vibes. Niet te missen is uiteraard de onbetwistbare kora-meester Toumani Diabaté die vorig jaar op Couleur Café een adembenemende set neerzette.

De keuze is aan u!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?