Polé Polé Beach 2007 - zondag

Polé Polé Beach 2007Polé Polé Beach 2007Met enige vertraging, maar daarom niet met minder gemeend, krijg je het verslag van de laatste Polé Polé Beach dag voorgeschoteld. Een ietwat vreemde dag in vergelijking met de vorige, als ik eerlijk mag zijn. Het mindere weer zal daar zeker voor iets tussen gezeten hebben, maar het feit dat er her en der op het festival­terrein iets afgebroken wordt doet daar ook geen goed aan. We laten ons gelukkig niet makkelijk kisten en trachtten ook op zondag onze schijnbaar onverzadigbare wereldmuziek honger te stillen in Zeebrugge.

La Sonora Cubana (Polé Polé Beach 2007)La Sonora Cubana (Polé Polé Beach 2007)La Sonora Cubana (Polé Polé Beach 2007)
De bescheidenere zondagse line-up werd volledig in de concerttent geprogrammeerd — geen weg- en weergehos meer tussen concert- en clubtent aldus. Sonora Cubana, opener van dienst brengt oud en jong Cubaans bloed samen en durft naar eigen zeggen de Buena Vista's concurrentie aandoen. Misschien iets te hoog gegrepen maar hun afro-cubaanse vibes mochten er wel wezen.

Laurent Hounsavi (Polé Polé Beach 2007)Laurent Hounsavi (Polé Polé Beach 2007)Laurent Hounsavi (Polé Polé Beach 2007)
Laurent Hounsavi verhuisde van de Playa Latina tent naar de concerttent en duwde zo de line-up vlotjes twee uur naar achter. De in Parijs woonende Beniner is zot van afro-cubaanse deuntjes en dat is ook wat hij op Polé Polé Beach bracht. Op enkele meer afrikaans aandoende stukken wist de man mij niet echt te overtuigen — nu waren we de dag ervoor ook aardig verwend met Elio Revé Jr.

Zeker Weten (Polé Polé Beach 2007)Zeker Weten (Polé Polé Beach 2007)Zeker Weten (Polé Polé Beach 2007)
Door de schuivende line-up en mijn strikt tijdsschema werd het voorlaatste concert het laatste. Jammer, want ik had Skambiance graag eens aan het werk gezien. Geen getreur want het feel-good gezelschap van Zeker Weten mocht met hun eerder gesmaakte soukous op vlaamsche wijze de dag voor mij afsluiten. Zowel het volk in de tent als op de planken kwam naar mijn goesting iets te traag op gang, al ging de energie en enthousiasme meter gestaag te hoogte in. Terwijl bij de eerste nummers her en der een eenzame heup aarzelend aan het wiegen ging, brulde de meute tegen het einde voor meer van dat soukous lekkers — en terecht.

[ Polé Polé Beach 2007 coverage op tropicalidad.be | zaterdag | zondag ]

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?