Zeker Weten @ AB

Anciènne BelgiqueZeker Weten (AB)We zagen ze vorig jaar voor het eerst in een duistere sporthal (die helaas over de akoestische eigenschappen van een badkuip beschikte) op Mano Mundo. Zonder drummer of pretentie maar met des te meer goesting wist het collectief Zeker Weten mij toen al te overtuigen met hun afro-pop deuntjes. Een klein jaar en menig festival later doorkruisen ze nu het Vlaamse concertzaal-landschap met hun eerste én kersverse CD — meer daarover in de nabije tropicalidad.be-toekomst. Afgelopen zaterdag sloot Zeker Weten hun CD-voorstellingstournée af in de Brusselse ABClub waar we met plezier de zomerse klanken tot ons lieten komen.

Zeker Weten (AB)Zeker Weten (AB)Zeker Weten (AB)
Zeker Weten (AB)Zeker Weten (AB)Zeker Weten (AB)
In het afgelopen jaar is er in de bezetting van Zeker Weten wel een en ander verschoven, behalve het gitaar- en schrijversduo Simon Pleysier en Frits Standaert, de harde kern zeg maar. Met het extra blazers-trio (waaronder Stefaan, ex-Wawa en onbetwistbare finalist van de "hipste hemd van de avond"-award) stond het ABClub podium niet alleen aardig vol, het zorgde ook voor een extra zomerse touch. In de kleine zaal daarentegen was het allerminst druk. De opkomst was bijzonder mager, evenals de respons. Zonde, want tijdens nummers als Ik zit er niet meer mee of Magie bougeerde het behoorlijk on-stage. Ook de niet onaardige pogingen van percussionist Babs Jobo mochten niet baten.

Een spijtige zaak, want uit bijzonder goede bron hebben we vernomen dat de avond ervoor het dak van de Arenberg­schouwburg er af ging — tim kon ze daar trouwens ook voor een interview strikken, waarover later meer. Gelukkig zit de kans er dik in dat we dit sympathiek collectief deze zomer op menig festival tegen het lijf zullen lopen en we rekenen erop dat het publiek dan talrijker én beter uitgeslapen zal zijn.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?