Fiesta Mundial strikt Tiken Jah Fakoly en Shantel

Fiesta Mundial 2008Fiesta Mundal, de hekkensluiter van het wereld­muziek-festival­seizoen wist dit jaar opnieuw een straffe line-up bijeen te sprokkelen. De affiche van het sympathieke festival in Balen bloklettert heel wat tropicalidad.be-helden, waaronder Tiken Jah Fakoly, Shantel en Zeker Weten.

Tiken Jah Fakoly (Couleur Café 2008)
Shantel & Bucovina Club Orkestar (AB, 2008)
Zeker Weten (Afro-Latino festival 2008)
Hoe ze het voor elkaar gekregen hebben is ons niet heel duidelijk maar de gevierde Ivoriaanse reggae-rebel Tiken Jah Fakoly mag zich de absolute headliner van het festival noemen. Tot onze grote vreugde zagen we de man eerder dit jaar in de AB en op Couleur Café aan het werk en wisten hem ook te strikken voor een boeiend interview. Ook de Germaanse DJ & producer Shantel zagen we eerder dit jaar in de AB en op Festival Mundial wou deze sympathieke gemutste kleine man ons te woord staan. Op de vorige editie van Fiesta Mundial stak Shantel de tent probleemloos in vuur en vlam met zijn beproefd Balkan-recept en zal dat ongetwijfeld met plezier nog eens over doen. De sympathieke bende van Zeker Weten kunnen we op deze blog gerust wereldberoemd noemen en na talloze concerten toveren ze met hun aanstekelijk zonnige melodieën en Kempissche vocals nog steeds een glimlach op ons gezicht.

Verder vinden we in het programma nog leuke namen als Campina Reggae (Kempische reggae), Murga Agrum (deze kleurrijke fanfare kruiste ons pad al meermaals), Canteca de Macao (mestizo's uit Madrid) en Beef (reggae & ska uit Eindhoven). Rep u dus op 26, 27 en 28 september naar de Keiheuvel in Balen, u zal er ons inziens geen spijt van krijgen.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?