Affiche Sfinks Mixed 2009 compleet

Sfinks Mixed 2009Nu we Festival Mundial en Couleur Café achter de kiezen hebben, blikken we weer verder wat er ons festival-gewijs nog te wachten staat. Daar hadden we het al eerder over maar toen was de Sfinks-ploeg nog duchtig aan hun affiche aan het sleutelen. Vorig jaar vond het vertrouwde wereld­muziek­festival zichzelf onder de naam "Sfinks Mixed" opnieuw uit en ook dit jaar gaan ze op dit multi­disciplinair pad verder. Tijd om uit te vissen wat er in het weekend van 24, 25 en 26 juli in Boechout te beleven valt.

Max Romeo (Petrol, 2008)Op vrijdag zwaait de Balkan de plak, met ondermeer plaatjesdraaier Merdan Taplak (check ons interview), de Balkan-meets-dub van La Cherga en de Tsjechische rhymes van Gipsy.cz. Op zaterdag een dik gevulde line-up met — als we er even de lekkerste krent voor u uit mogen halen — levende reggae legende Max Romeo. Onder de noemer "veelbelovend" vinden we Batida (Angolese kuduro die sinds Buraka Som Sistema wereldberoemd is geworden), Hanggai (punk-folk uit de Mongoolse Wild West), Espoir de Coronthie (feestmuziek uit de straten van Conakry) en Felix Wazekwa s'Grave (soukous uit hét land van de soukous).

Oumou Sangaré (Festival Mundial 2009)Op zondag enkele straffe madammen op de bühne. De gracieuze orientaalse Natacha Atlas zagen we al eerder, evenals de Malinese diva Oumou Sangaré. Die laatste speelde eind juni de sterren van de hemel op Festival Mundial en dat maken we maar al te graag nogmaals mee. Naast deze klasse acts vinden we nog enkele bijzonder swingend klin­kende bands (die het ongetwijfeld op uw heupen gemund hebben) op de affiche terug: Eta Carinae (Braziliaanse Nordeste rock), Boteco Eletro (electro-brasiliana uit Rio) en als kers op de taart Ghetto Flow (reggaeton uit de Dominicaanse Republiek). Wij gaan alvast ons frontstage plaatsje reserveren en hopen van u hetzelfde!

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Vergeet de electro cumbia uit Argentina niet !!
ZZK volume 1 & 2 !!
ZAFFER | 10 juli 2009
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?