Babylon Circus - La Belle Etoile

Babylon Circus - La Belle EtoileBabylon Circus (Couleur Café 2009)Het is ook weer meer dan vijf jaar geleden dat Babylon Circus met Dances of Resistance de Franse punkscene terug leven inblies. Na de demise van Mano Negra en het vertrek van Manu Chao's Radio Bemba-trein richting Barcelona leek die er toch wat verweesd bij te zitten. Sindsdien heeft het elftal uit Lyon ook niet stilgezeten, en hun drukke tour-agenda deed hen tot onze vreugde meerdere keren hun tenten opslaan in België. Toch was het uitkijken naar de opvolger, die met wat vertraging in onze platenspeler belandde. La Belle Etoile doet de onvoorspelbaarheid van de groep alle eer aan, en voor de liefhebbers van de energieke skapunk van nummers als Musical Terrorism Act en Lost in the Jungle is het even slikken. De chanson nouveau van de nieuwe plaat legt een laagje melancholie op de anarchistische ziel van de groep, dat een paar luisterbeurten nodig heeft om in te slijten.

Het kruipt zelfs in mijn review, die donkere kant van La Belle Etoile op repeat, maar na een twintig luisterbeurten kan ik je verzekeren, het circus is terug. Beter dan ooit zou ik al zeggen, ware het niet voor het gebrek aan scherpe kantjes, vooral belichaamd door de wat al te gladde meezinger Marions-Nous au Soleil. We vermoeden dat het nieuwe label Jive, deel van de Sony groep, daar wel voor iets tussenzit. De ware aard van het circus komt beter naar voor in het geweldig bombastische La Cigarette, de ska van Une Minute of de opgewekte punk van Nina.

Alles samen een fijn plaatje, die uw blogger nog zou aanzetten om eens in de Franse chanson te duiken, ziedaar. In bijlage akoestische versies van de opener Des Fois en de single Marions-Nous au Soleil.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Babylon Circus is een vaste waarde waarover je van mij geen slecht woord hoort. Maar tijdens hun afwezigheid heb ik van een tekort aan Franse Skapunk heb ik nooit iets gemerkt. Check bijvoorbeeld: Les Poutrelles Fever !!
nelita | 23 maart 2010
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
is mooier op de cd als de vrouw het zingt :)
wim | 24 maart 2010
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Geweldige band! Zo energiek, zo vrolijk, zeker live zo enorm sterk!

Ik houd van al hun CD’s & hoop dat ze nooit meer stoppen.
Lisa (website) | 5 april 2010
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?