Couleur Café 2011 - tips & preview

Couleur Café 2011Titan stage (Couleur Café 2010)Momenteel wordt er keihard getimmerd en geknutseld in hartje Brussel en Bree, want volgend weekend barst het festival­seizoen in alle hevigheid los met Couleur Café en Afro-Latino festival. Dat twee titanen onder de wereldmuziek­festivals in ons belgenlandje hetzelfde weekend hebben uitgekozen is een bijzonder spijtige zaak, zeker als beide festivals met een boeiende line-up uitpakken. Uiteindelijk viel onze vinger op het kleur­rijk­ste stadsfestival van het land. Daarom nemen we de Couleur Café affiche alvast even onder de loep en destilleren daaruit onze concert­tips middels woord én beeld.

vrijdag

Seun Kuti
& Egypt 80
Benieuwd of Seun Kuti, zoon van de legendarische Fela Kuti, na z'n tweede album nog steeds de beste afrobeat act op zijn naam mag schrijven.
Ziggy MarleyNog zo'n zoon van een legende. Op de editie van 2007 was 'm ook van de partij en we hopen dit jaar op een iets straffere set.
Ziggi RecadoDeze sympathieke Antilliaanse Rotterdammer heeft aardig wat reggae in zijn mars en verdient eigenlijk een groter podium dan de Fiesta tent.
Antwerp Gipsy-Ska OrkestraHet Balkan-ska recept van Antwerp Gipsy-Ska Orkestra kennen we ondertussen aardig goed en voorspellen een hitsig feestje in de Fiesta tent.
Zule MaxEen nagelnieuw latin orkeset bestaande uit dertien vrouwen. Nog geen plaat, maar ze zijn van plan een zwoel feestje te bouwen.
 

zaterdag

Tiken Jah FakolySamen met Alpha Blondy de crème van de Ivoriaanse reggae. Hoewel zijn live shows ons allerminst onbekend zijn, willen we graag horen hoe z'n jongste album live klinkt.
Sergent GarciaSalsamuffin Sergent Garcia is met Una Y Otra Vez terug van weggeweest en een set op het gigantische Titan stage is wel op z'n plek.
Los CallejerosDeze Leuvense musica mestiza makers kennen we enkel van hun straffe albums, dus een live ervaring kan niet uitblijven.
SMODIn de rangen van deze illustere afro-hop formatie uit Mali vinden we een zoon van Amadou et Mariam terug; benieuwd wat dit gaat geven.
RaggasonicNog een illustere reggae-hop formatie, deze keer uit Frankrijk en met een aardig hoog Neg' Marrons gehalte.
Sayon BambaMet het laatste laatste wapenfeit van deze Guineese deerne bleven we wat op onze honger zitten, maar live heeft ze alvast het voordeel van de twijfel.
 

zondag

AlborosieDe Siciliaan Alborosie zette twee jaar terug een verrukkelijke set reggae en dancehall neer op Festival Mundial en hopen op meer dan dattum.
Dub Inc"Fragga" en oriëntaalse klanken zijn hun handelsmerk en na het te kleine podium op Afro-Latino 2008 krijgen ze nu de Titan stage ter beschikking.
Band of Gypsies 2De live clash tussen twee van de strafste Balkan orkesten (Taraf de Haïdouks en Kocani Orkestar) moet gewoon muzikaal vuurwerk opleveren.
Calle 13Als we de bio mogen geloven is Calle 13 is van een reggaeton formatie van 13 in een dozijn uitgegroeid tot een hoogstaand muzikaal spectakel. Benieuwd.
Congotronics vs. RockersUniek project dat rockers onderdompelt in een Congotronics — think Konono N°1 en Kasaï Allstars — bad.
Ojos de BrujoEén van de voortrekkers van de Barcelonese mestizo-scene staat na 8 jaar terug op de planken van Couleur Café
S.W.A.N.Het electro-soukous project van David Bovée smaakte op Mundial Night naar meer en ze komen hun ding doen op de nagelnieuwe Move stage, dat "concerten en spectaculaire free style performances" huisvest.

Couleur Café 2011 op tropicalidad.be | tips | verslag vrijdag | verslag zaterdag | verslag zondag

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Pieter, bedankt voor het overzicht.
TropicalTube vind ik geweldig! Ook nog nergens anders gezien, zoiets.
Maarten Lambrechts (website) | 22 juni 2011
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Los Callejeros zeker uit te checken!! heerlijke feestband, zootje ongeregeld, maar nice!! 3 grote wereldfestivals in Belgie? Wat te denken van Pole Pole, Esperanzah, Sfinks, Fiesta Mundial? Nog heel wat kleinere als kokopelli, http://www.graciasalavida.be,, etc..
Flip Hendriks (website) | 22 juni 2011
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
@maarten: fijn zulks te horen!
@flip: we zijn inderdaad benieuwd wat Los Callejeros live gaat geven. 3 titanen is inderdaad iets te weinig dus hebben we dat rechtgezet; fijn te weten dat we zo’n aandachtige lezers hebben.
pieter | 22 juni 2011
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
je zal leuk verrast worden door Los Callejeros. Als je de cd luistert klinkt het echt pak rustiger dan als ze live on stage staan! Stonden vorig jaar on stage @ http://www.graciasalavida.be Swingend hoor!
Flip Hendriks (website) | 22 juni 2011
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?